24.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Όταν ο «Παπ» επέστρεψε στο ΣΕΦ (vids, pics)

Σήμερα ο Κώστας Παπανικολάου έχει «επιστρέψει» για τα καλά στον Ολυμπιακό. Μετά από μια περίοδο προσαρμογής στα ζητούμενα του νέου προπονητή και μέχρι να γνωριστούν καλύτερα οι δυο τους, ο «Παπ» δεν άκουσε και λίγα. «Επέστρεψε» όμως και σήμερα είναι από τις μεγαλύτερες σταθερές των «ερυθρόλευκων». Υπάρχει όμως και το «σαν σήμερα». Ο Έλληνας φόργουορντ λοιπόν σαν σήμερα επέστρεφε στο ΣΕΦ. Το πρώτο βήμα για να ξαναπατήσει παρκέ ως παίκτης του Ολυμπιακού έγινε ως θεατής. Και μάλιστα συμπτωματικά σε έναν αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ήταν 22 Ιανουαρίου 2016.

Η συμφωνία

Είχαν περάσει ήδη δυόμιση χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισε να πει το «αντίο» που αποδείχθηκε «hasta luego» για να πάει στην Μπαρτσελόνα. Και από εκεί στους Χιούστον Ρόκετς και τους Ντένβερ Νάγκετς.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε και πήρε την απόφαση να ξαναπεράσει τον Ατλαντικό, αυτή τη φορά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Έγιναν συζητήσεις, το όνομα του Παναθηναϊκού ακούστηκε, άλλες ομάδες του ΝΒΑ μπήκαν στο παιχνίδι, αλλά τελικά επέστρεψε στο ΣΕΦ.

Ο Ζοάν Κρέους, διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα τότε, ξεκαθάρισε στις 19 Ιανουαρίου πως ενώ η ομάδα του είχε τα δικαιώματα του παίκτη για την Ευρώπη, δεν θα έκανε αντιπροσφορά στην πρόταση του Ολυμπιακού, καθώς είχε ήδη στο ρόστερ της παίκτες στη θέση του Έλληνα Φόργουορντ. Η δήλωση αυτή άνοιξε το δρόμο και στις 20 Ιανουαρίου ο Παπανικολάου έβαζε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους» που έγραψαν το «Pap is back» στο instagram της ομάδας.

Μια επταετία μετά από εκείνη την πρώτη υπογραφή στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, όταν έδινε τα χέρια για πενταετή συμφωνία με το χρυσό από το Ευρωπαϊκό Νέων της Ρόδου «φρέσκο» στο λαιμό του.

Η επιστροφή και η αποθέωση

Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε σχεδόν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός στις 22 Ιανουαρίου 2016 υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Ο «Παπ» αποθεώθηκε με το που εμφανίστηκε στην αρένα από τους φίλους της ομάδας, φέρνοντας τα χαμόγελα των δύο μικρών... Βασίληδων, του Τολιόπουλου και του Μουράτου. Με τον πρώτο να πειράζει και τον Πάτρικ Γιανγκ που έκανε προθέρμανση, λέγοντάς του «μην χαίρεσαι, δεν είναι για σένα».

Ο πρώτος αγώνας

Παρκέ πάτησε στην Τρίπολη και στον αγώνα Αρκαδικός-Ολυμπιακός (60-103). Σε 19’50’’ είχε 7 πόντους με 2/3 δίποντα, ¼ τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

 

Στις 15 Φεβρουαρίου έπαιξε ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με το Λαύριο, μετρώντας 17’12’’ 12 πόντους και 1 ασίστ. Η ώρα να αγωνιστεί στο ΣΕΦ ξανά ήρθε στις 18 Φεβρουαρίου και μάλιστα απέναντι στα Τρίκαλα. Ο Ολυμπιακός νίκησε 84-52 και ο ίδιος είχε σε 18’36’’ 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Οι συμπτώσεις

Ο Παπανικολάου έπρεπε να περιμένει την έναρξη του δευτέρου γύρου του Top16 για να ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα. Τα παιχνίδια της τύχης τα έφεραν έτσι ώστε το παιχνίδι αυτό να είναι απέναντι στην Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Ήταν στις 26 Φεβρουαρίου και οι Καταλανοί επικράτησαν 82-66.

Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε 1 πόντο (1 /2 βολές, 0/2 εντός πεδιάς) και είχει ακόμη 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 10’49’’. Κι επειδή οι συμπτώσεις φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες να πούμε λοιπόν πως προπονητής της Μπαρτσελόνα ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ, για τον οποίο έπαιζαν δύο πρώην «ερυθρόλευκοι», ο Στράτος Περπέρογλου και ο Τζόι Ντόρσεϊ και έναν νυν: Ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Περπέρογλου ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ σε 31’14’’ , ενώ ο Βεζένκφο ήταν DNP.

Ακούραστος

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Παπανικολάου έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα 166 φορές με τον Ολυμπιακό. Τους 91 από αυτούς μετά την επιστροφή του. Μετά το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα, τους Χιούστον Ρόκετς και τους Ντένβερ Νάγκετς. Ο «Παπ» έχει βρει το δρόμο του και το ρυθμό του, παρασύρει την ομάδα του με την ενέργειά του και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει, αυτό χρειάζεται η ομάδα του να κάνει... Ακόμη κι αν εμείς κουραζόμαστε μόνο που τον βλέπουμε... Αυτός θα συνεχίσει να είναι... πανταχού παρών και στο τέλος θα καταφέρνει να χαμογελάει και να πειράζει όλο τον πλανήτη.

Οι ημερομηνίες της επιστροφής

14/9/2009: Υπογράφει το πρώτο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό

19/1/2016: Κλείνει το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα

21/1/2016: Ανακοινώνεται η επιστροφή του από τον Ολυμπιακό

22/1/2016: Επιστροφή στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού

31/1/2016: Το πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μετά την επιστροφή του (Αρκαδικός-Ολυμπιακός)

18/2/2016: Πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ μετά την επιστροφή του

26/2/2016: Πρώτο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ