19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όταν ο Κόμπι «σταμάτησε» στους 65π. (vid)

Το ΝΒΑ θυμήθηκε τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιντ και τους 65π. που πέτυχε κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στην παράταση, εν έτει 2007.

Οι «λιμνάνθρωποι» επιβλήθηκαν με 116-111 στο «Staples Center», με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει 24π. στην τέταρτη περίοδο κι άλλους 9π. στο έξτρα πεντάλεπτο, ενώ έμεινε συνολικά στο παρκέ για 49.58’, έχοντας ακόμα εφτά ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα. Ήταν 16 Μαρτίου του 2007, με τους Καλιφορνέζους να επιστρέφουν στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από αρνητικό σερί εφτά ηττών και τον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος στο προηγούμενο ματς είχε σκοράρει 50π. κόντρα στους Μινεσότα Τίμπεργουλφς και στο επόμενο έβαλε 60π. απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις, να γίνεται τότε ο πρώτος παίκτης μετά το Μάικλ Τζόρνταν, από το 1987, που έβαλε τουλάχιστον 50π. σε τρία διαδοχικά παιχνίδια. Από τους Λέικερς ο μοναδικός που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν ο Έλτζιν Μπέιλορ, από το μακρινό 1962.

Μάλιστα, στον αμέσως επόμενο αγώνα με αντίπαλο τους Νιου Ορλίνς/Οκλαχόμα Σίτι Χόρνερς σκόραρε 50π. κι έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με «πενηντάρα» σε τουλάχιστον τέσσερα σερί ματς . Ο πρώτος ήταν ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος μάλιστα το είχε πετύχει δις. Εν τέλει, ο Κόμπι Μπράιαντ τελείωσε εκείνη τη σεζόν με μέσο όρο 28,3π., επίδοση που τον έφερε στη δεύτερη θέση, πίσω από το Λεμπρόν Τζέιμς. Θυμίζουμε πως το ρεκόρ του στο σκοράρισμα είναι οι 81π. που πέτυχε κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς το 2006.

https://www.youtube.com/watch?v=FqvOq3b4TRQ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ