20.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Όταν ο Καουάι… ορκίστηκε την εκδίκησή του! (vids)

Ο Καουάι Λέοναρντ από εκεί που... δεν ήθελε να πάει στο Τορόντο, έφερε την ομάδα στους τελικούς και το 3-1 με τους Ουόριορς, έχοντας την ευκαιρία να γράψει ιστορία τα ξημερώματα της Τρίτης (11/6, 4:00) και να εκδικηθεί για έναν τραυματισμό προ διετίας, που άλλαξε τελικά όλη του την καριέρα.

Ήταν 15 Μαΐου 2015, όταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς έμπαιναν σαν... ταύροι σε υαλοπωλείο κι έδειχναν έτοιμοι για το «μπρέικ» στο Γκόλντεν Στέιτ, αφού είχαν μειονέκτημα έδρας στη σχετική σειρά τελικών της Δύσης, με τον Καουάι Λέοναρντ σε φανταστική κατάσταση. Ένα μαρκάρισμα του Ζάζα Πατσούλια στο Game 1 εκείνο, όμως, «στραπατσάρισε» τον ηγέτη των «Σπιρουνιών» και άλλαξε όλη τη μοίρα του αγώνα, ίσως και της σειράς. Το -21 για τους «Πολεμιστές» ανετράπη, η «σκούπα» με τραυματία τον Λέοναρντ ήρθε και ακόμη συζητάμε - εκείνος είναι βέβαιος - αν είχε ύπουλο σκοπό, με τον τρόπο που αμύνθηκε, ο Γεωργιανός σέντερ.

Αυτή η φάση, πάντως, είναι σίγουρο πως άλλαξε την πορεία μετέπειτα του «The Klaw». Ίσως και την ιστορία του ΝΒΑ, αν κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη για να το διαπιστώσουμε. Την επόμενη σεζόν εμφανίστηκε επί της ουσίας... αδιάφορος και παρέστησε τον τραυματία, για να ζητήσει ανταλλαγή σε μία εκ των δύο ομάδων του Λος Άντζελες. Το Σαν Αντόνιο είχε, όμως, την τελευταία κουβέντα και, φέρνοντας τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν στις τάξεις της, τον έστειλε στο Τορόντο και... πακέτο με τον Ντάνι Γκριν στους Ράπτορς. Οι δύο «αστέρες» δεν ήθελαν καν... να ακούν για αυτή την ανταλλαγή, αλλά στην πορεία όχι μόνο τη δέχθηκαν μια χαρά, αλλά έγιναν και ηγέτες των ομάδων τους, απολαμβάνοντας τις αποστολές τους.

Ο Λέοναρντ, ειδικά, είναι κοντά στο να πετύχει κάτι σπουδαίο, γράφοντας μοναδική ιστορία στο πρωτάθλημα, αφού αν οι Ράπτορς κερδίσουν τα ξημερώματα Τρίτης (11/6, 4:00) τους Ουόριορς στο Game 5 των τελικών στο Τορόντο, θα γίνουν η πρώτη καναδική ομάδα, που φορά το δαχτυλίδι. Αν θέλετε, η πρώην ομάδα που δεν προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ή η δεύτερη που υποτάσσει τη δυναστεία του Στιβ Κερ, του Στεφ Κάρι, του Κλέι Τόμπσον, του Κέβιν Ντουράντ, τον Ντρέιμοντ Γκριν και της υπόλοιπης παρέας, που θα μνημονεύεται... εις τους αιώνας των αιώνων για τα πρωταθλήματα, το «μαγικό» μπάσκετ ανά σεζόν και το «μυθικό» 73-9 του 2016.

Ο προηγούμενος, που την υπέταξε, ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χάρη σε ένα σωτήριο σουτ του Κάιρι Ίρβινγκ, με την φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο Λέοναρντ ίσως να σκέφτεται μέσα του, ότι θα πετύχει κάτι, που «Βασιλιάς» δεν έχει κάνει. Να τους νικήσει με ομάδα εκτός ΗΠΑ, δίνοντας το πρώτο πρωτάθλημα και αποτινάσσοντας, φυσικά, την ταμπέλα του λούζερ.

Ο ίδιος είναι πάντα ταπεινός, αλλά ενδόμυχα δεν μπορεί να μη σκέφτεται ακόμη εκείνο το μαρκάρισμα του Πατσούλια. Μέχρι σήμερα τα έχει πάει εξαιρετικά και η ομάδα του έχει 3 ολόκληρα match points για τον τίτλο, διαθέτοντας και το απόλυτο μομέντουμ, έχοντας υποτάξει νωρίτερα και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αν δεν είναι τώρα η ευκαιρία του για εκδίκηση, τότε ποια είναι;



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ