21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Όταν ο «άσος» συνιστά είδηση για το BCL

Χθες σημειώθηκαν μέσα από αυτή τη «γωνιά» του basketa.gr, τα διδάγματα που μας προσφέρει η ως τώρα ιστορία των πλέι οφ του BCL. Ως προέκταση αυτού του θέματος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ ήταν η μοναδική γηπεδούχου ομάδας σε αυτή τη φάση (έχασαν στις έδρες τους Καρσίγιακα, Λούντβιγκσμπουργκ και Μπάνβιτ) και ήρθε ως εξαίρεση στον κανόνα των φετινών πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

Αυτό το 1-3 γηπεδούχων και φιλοξενούμενων στα ματς του διημέρου μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια από την πρώτη φάση των πλέι οφ. Τότε, στα οχτώ ζευγάρια των «16», μόνο τρεις από τους οχτώ γηπεδούχους των πρώτων αγώνων κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και αυτές δεν ήρθαν με διαφορές μεγαλύτερες των έξι πόντων. Το +9 δηλαδή της ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των μόλις τεσσάρων νικών γηπεδούχων στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ.

 

Το ξεχωριστό βέβαια αφορά στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι νίκησαν μόνο σε τέσσερα από τα 12 παιχνίδια. Πριν τον χθεσινό «άσο» της ΑΕΚ είχαν προηγηθεί εκείνοι του ΠΑΟΚ επί της Καρσίγιακα (74-68), της Νεπτούνας επί της Στρασμπούρ (73-68) και της Μπαϊρόιτ επί της Μπεσικτάς (81-76) στη φάση των «16».

 

Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ