20.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Όταν η άμυνα παίρνει απουσία

Μπορεί στο Basketball Champions League να παίρνει το ένα ματς μετά το άλλο, όμως στην Basket League η ΑΕΚ αποδεικνύεται ότι έχει σοβαρές δυσκολίες κάθε φορά που φεύγει από το ΟΑΚΑ. Η προχθεσινή από τον ΠΑΟΚ, ήταν η τρίτη διαδοχική εκτός έδρας ήττα “με κατεβασμένα τα χέρια”. Μπορεί η έκταση της να μην έφτασε στα επίπεδα των δύο προηγούμενων (-32 με τον Παναθηναϊκό και -26 με τον Ολυμπιακό) όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο τη νίκη.

 


Έτσι έφτασε τις πέντε ήττες σε οχτώ εκτός έδρας παιχνίδια Πρωταθλήματος, απολογισμό που είχε και πέρσι στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο (2-5). Το εύλογο ερώτημα είναι τι αλλάζει τόσο δραματικά και η ΑΕΚ του 7/7 στο ΟΑΚΑ, είναι στο 3/8 μακριά από αυτό. Η σύγκριση των αριθμών της, δείχνει φυσιολογικές αποκλίσεις στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Όχι όμως και στις δύο βασικότερες όλων.

 


Η ΑΕΚ ρίχνει την παραγωγικότητα της κατά 8,84 πόντους όταν παίζει εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα ενώ δέχεται 14,59 πόντους περισσότερους ανά αγώνα. Η άμυνα λοιπόν είναι η “αχίλλειος πτέρνα” της ως φιλοξενούμενη, αφού το παθητικό της από τους 68,2 πόντους του ΟΑΚΑ, εκτοξεύεται στους 82,8 μακριά από αυτό.

 


Θυμίζουμε ότι στα παιχνίδια στα οποία ηττήθηκε, δέχτηκε κατά σειρά...

 


*83 από το Περιστέρι

 


*79 από τον Προμηθέα

 


*111 από τον Παναθηναϊκό

 


*101 από τον Ολυμπιακό

 


*88 από τον ΠΑΟΚ.

 


Αναλυτικά η σύγκριση των αριθμών της “Ένωσης” μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας αγώνων της...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ