22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όταν έγιναν draft Λεμπρόν, Μέλο, Ουέιντ και Μπος (vid)

Δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το draft του 2003, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος ήταν από τα πιο ηχηρά και μετέπειτα πιο ετπιτυχημένα που επιλέγησαν εκείνο το καλοκαίρι. 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, μόλις 18 ετών, προερχόμενος κατευθείαν από το Λύκειο, επελέγη στο νούμερο 1 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Τέσσερα βραβεία MVP και 3 δαχτυλίδια αργότερα, αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και ένα από τα μεγαλύτερα brand names αυτή τη στιγμή. 

Ο Καρμέλο Άντονι, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα του NCAA με το Σίρακιους, αποτέλεσε το νούμερο 3 εκείνης της "φουρνιάς", με τους Ντένβερ Νάγκετς να τον προσθέτουν στο δυναμικό τους. Ο Μέλο μπορεί να είχε κάποιες αναποδιές και αστάθιες στην καριέρα του, όμως είναι ακόμη εδώ και προσπαθεί. 

Στο νούμερο 4, οι Τορόντο Ράπτορς θεώρησαν ως ιδανική επιλογή τον Κρις Μπος και μαζί πορεύτηκαν μέχρι το 2010, όταν ο Μπος έφυγε για τους Μαϊάμι Χιτ και μαζί τους πανηγύρισε back to back κατακτήσεις (2012-13). Εδώ και τρία χρόνια ο Μπος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. 

Τελευταίος, αλλά όχι καταϊδρωμένος, ο Ντουέιν Ουέιντ κατέληξε στο νούμερο 5 και τους Μαϊάμι Χιτ, με τους οποίους και πανηγύρισε το πρωτάθλημα τρεις φορές. Ο Ουέιντ, την περασμένη σεζόν, τελείωσε την καριέρα του εκεί που την άρχισε. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ