22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Όσα συνέβησαν στον ΠΑΣ Γιάννινα…

Η υπόθεση του Κώστα Σδράκα δημιούργησε ερωτήματα, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει παραίτηση και τον ΠΑΣ Γιάννινα... απόλυση. Το Basketa.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα της υπόθεσης, επικοινωνώντας με τις δύο πλευρές.

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ' Εθνική και είναι αλήθεια, ότι έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ με απόλυτο νικών, οι επιδιώξεις γίνονταν μεγάλες, αν συνυπολογίσει κανείς τον παράγοντα του «βαρέως» ονόματος που φέρει η ομάδα. Η αρχή του σχεδιασμού, όμως, είναι λίγο... περιπετειώδης, αφού πριν αρχίσει να υλοποιείται, υπήρξε η απομάκρυνση του Κώστα Σδράκα, σε μία παράξενη υπόθεση, αφού ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση παραίτησης και λίγη ώρα αργότερα ο σύλλογος απάντησε με... απόλυση.

Τι έχει συμβεί, λοιπόν; Η πλευρά του προπονητή, με την οποία ήρθε σε επαφή το Basketa.gr, αναφέρεται σε ανακολουθία του συλλόγου, αναφορικά με το πλάνο που είχε ξεκινήσει να αποκτά «σάρκα και οστά» το προηγούμενο καλοκαίρι, ξεκινώντας τη μεγάλη προσπάθεια με την ένωση με τον Βίκος Ζαγοροχώρια. Παράλληλα, θεωρούνται λανθασμένοι ισχυρισμοί οι περί μη παρουσίασης του απολογισμού της σεζόν που μας πέρασε και του σχεδιασμού για την επόμενη, αφού ήδη είχε κατονομάσει τους εννέα παίκτες, που επιθυμούσε να κρατήσει στο βασικό κορμό του ΠΑΣ, με την πρόσθεση μερικών ποιοτικών παικτών για να κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο Μάκης Θέος, ο Δημήτρης Γεωργίου και ο Σωτήρης Μακρής. Οι μη συμφωνίες με τους Θέο και Μακρή, όπως τονίζεται από την πλευρά του κόουτς Σδράκα, ήταν εκείνες που στην ουσία άρχισαν να τον απομακρύνουν από την ομάδα, θεωρώντας πως η διοίκηση αναιρούσε την υπόσχεσή της για κάτι σπουδαίο. Όλα αυτά, τον οδήγησαν στο να τηλεφωνήσει το πρωί της Κυριακής (24/6) και να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Όσο για τα περί «εξωαγωνιστικών», που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του ΠΑΣ; Η πλευρά του προπονητή δε θεωρεί πως υπήρξε κάτι το μεμπτό, αλλά μία διαφωνία στην ιδέα να τεθεί ένας εσωτετικός διακανονισμός στην ομάδα εκ των διοικούντων. Ταυτόχρονα, έγινε λόγος για μερικά θέματα μεταξύ διοίκησης και συγκεκριμένων παικτών στη διάρκεια της χρονιάς, τα οποία όμως ξεπεράστηκαν με τη σπουδαία πορεία στην Α' ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο ίδιος ο Κώστας Σδράκας, πάντως, εκφράστηκε με ευγνωμοσύνη για τον κόσμο της ομάδας και τη στήριξή του, όπως και για τη συνέπεια της διοίκησης απέναντί του μέχρι να αρχίσουν οι συγκεκριμένοι «τριγμοί».

Η πλευρά των ιθυνόντων του ΠΑΣ, πάντως, έχει διαφορετική άποψη για το διαζύγιο και τους λόγους του. Ξεκινάμε από το βασικό, ότι δηλαδή εξαιτίας μερικών θεμάτων που θεωρείτο πως έφεραν την ευθύνη του Κώστα Σδράκα, στο διοικητικό συμβούλιο που συγκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/6), αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας μαζί του. Του ανακοινώθηκε αμέσως, μάλιστα, ώστε να μην κάνει το ταξίδι από τα Τρίκαλα για το camp που διοργανώνει ο ΠΑΣ, για να βρεθεί λίγη ώρα αργότερα η... δήλωση παραίτησης του Έλληνα τεχνικού. Από τους ίδιους αναφέρεται, επίσης, ότι σε πρωινή συζήτηση με τον κόουτς Σδράκα για την παρουσία του στο camp, δεν υπήρξε νύξη παραίτησης.

Για ποιους λόγους, όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας, με την οποία ήρθε σε επαφή το Basketa.gr, υπήρξε προβληματισμός με τον Κώστα Σδράκα; Η εξήγηση έγκειται στο ότι τον τελευταίο μήνα δεν εμφανιζόταν στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα ακόμη και στις μεταβατικές προπονήσεις να δίνει οδηγίες... εξ αποστάσεως. Την ίδια στιγμή, είχε γίνει αναφορά από τον προπονητή, ότι είχε προτάσεις από δύο ακόμη συλλόγους στα χέρια του και οι διοικούντες τον ΠΑΣ αποφάσισαν την απομάκρυνσή του (και) για να μη βρίσκονται ως «εμπόδιο» στην καριέρα του. Αυτά τα δύο δεδομένα, οδήγησαν και στην απόλυσή του σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΣ, οι οποίοι εξήγησαν πως η μεταγραφή του Μάκη Θέου δεν έγινε, λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων, ενώ ο Δημήτρης Γεωργίου δεν είναι μακριά, με τους υψηλούς στόχους της επόμενης σεζόν να μην αλλάζουν. Σύντομα, μάλιστα, θα ανακοινωθεί και ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ