22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Όρθιο στη ματσάρα της Νίκαιας το Λαύριο

Ένα απολαυστικό ματς έλαβε τόπο στην Νίκαια και το Λαύριο κατάφερε να μείνει όρθιο με 89-88 επί του Ιωνικού, αφού ο Σμιθ δεν τιμώρησε τον Μουράτο για τις χαμένες του βολές στο τέλος και η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε άλλη μία νίκη μένοντας σε... πορεία κορυφής.

Τα πρώτα έξι λεπτά του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από την πλήρη ισορροπία, με το Λαύριο να προσπαθεί να επωφεληθεί της δημιουργίας του Μουράτου και των τελειωμάτων του Ντιαλό, αλλά ο Ιωνικός απαντούσε με την ποιότητα του Μαυροκεφαλίδη (18-18). Με την... πανταχού παρουσία του Κάρτερ και τη δράση των Ντέιβις-Ανοσίκε, όμως, οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα σερί 0-8, δείχνοντας πως ο φρενήρης ρυθμός του αγώνα τους βόλευε, κρατώντας μια απόσταση μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (24-30).

Ο Χόλοουελ, που είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό από το τέλος του προηγούμενου δεκαλέπτου, συνέχισε και στο δεύτερο και, όσο κι αν ο Μαστρογιαννόπουλος έδινε λύσεις στον Σερέλη, οι Νικαιώτες πλησίασαν χάρη στη βοήθεια και των άλλων ξένων, που συμμετείχαν επίσης στον... χορό των «πυροβολισμών» (44-45 στο 17'). Ο πολύτιμος Γερομιχαλός, όμως, και η συνέπεια του Ντιαλό κράτησαν το Λαύριο μπροστά μέχρι την ανάπαυλα σε ένα «χορταστικό» ματς (49-56).

Ακολουθώντας ακριβώς την ίδια συνταγή, η ομάδα της Ανατολικής Αττικής έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα μέσα σε τρία λεπτά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια (51-62). Εκείνη τη στιγμή, οι παίκτες του Αγγέλου ανταποκρίθηκαν επιτέλους στην άμυνά τους για ένα σημαντικό διάστημα μετά το 54-66 στα μέσα της τρίτης περιόδου, χωρίς όμως αυτό να κεφαλαιοποιηθεί και επιθετικά, καθώς πλην ορισμένων ατομικών προσπαθειών με μπροστάρη τον Σμιθ αυτή την φορά, δεν κατόρθωσαν να σημειώσουν αντίστοιχες επιδόσεις στην επίθεση, με συνέπεια να μειώσουν μόνο μέχρι το -7 (64-71).

Ο Σμιθ, όμως, συνέχισε την εξαιρετική του δουλειά στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου κι ένα ακόμη μακρινό σουτ του «καυτού» Χόλοουελ έφερε σε απόσταση αναπνοής τον Ιωνικό (74-75 στο 33'). Με φοβερό πείσμα, όμως, ο Μαστρογιαννόπουλος και ο Κάρτερ προσπάθησαν να κρατήσουν όρθιο το Λαύριο, αναγκάζοντας τον Αγγέλου σε τάιμ άουτ λίγο μετά τα μέσα της περιόδου (77-83 στο 36'). Ο Χόλοουελ συνέχισε να εκτελεί πίσω από τα 6.75 μέτρα και διατηρούσε ζωντανούς τους οικοδεσπότες, με τον Πετρόπουλο να ακολουθεί και να φέρνει το ματς στα ίσια με 2:40 για το τέλος (85-85). Ο Μουράτος έφτασε στο λέι απ και ο Ντέιβις ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, απαντώντας στον Χουγκάζ, αλλά τον τελευταίο λόγο με 12.3" είχε ο Ιωνικός, με το χαμένο λέι απ του Κόζι να του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει με το σκορ στο 87-89. Ο Χουγκάζ πήρε φάουλ αμέσως από τον Μουράτο, αλλά αστόχησε στη δεύτερη βολή με 10.3" για την εκπνοή. Ο Μουράτος, όμως, τον μιμήθηκε και έχασε και τις δύο στα 8.5", αλλά ο Σμιθ... μπλέχτηκε στην άμυνα του διεθνούς γκαρντ στην προσπάθεια να γίνει ήρωας και το Λαύριο επιβίωσε.

Δεκάλεπτα: 24-30, 49-56, 64-71, 88-89

Ο ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πολλά θα κρίνονταν στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Ο Ντέβιν Ντέιβις ήταν ο μόνος που ήταν απόλυτα εύστοχος και, μάλιστα, στις βολές που έδωσαν ουσιαστικά την νίκη στο Λαύριο, αφού διαμόρφωσε το 87-89 προτού αστοχήσει ο Χουγκάζ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεστό ματς με 17 πόντους και επτά ριμπάουντ. Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε εκτός νυμφώνος τους Πέτρο Γερομιχαλό (11 π., 12 ρ., 3 ασ.) και Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο (9 π.) ως τους Έλληνες παίκτες που έδωσαν ανάσες σε κρίσιμα σημεία.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ: Η μοίρα κάποια στιγμή θα ανταποδώσει με θετικό τρόπο τη σημερινή άσχημη μέρα για τον Νίκο Χουγκάζ. Είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από ένα ακόμη πολύ καλό ματς με 9 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά η δεύτερη βολή ήταν «χλιαρή», με αποτέλεσμα να γίνει μοιραίος για τον Ιωνικό.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς, που κρίνεται στη λεπτομέρεια, οι τέσσερις παραπάνω κατοχές του Λαυρίου (οκτώ παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ έναντι τεσσάρων λιγότερων λαθών του Ιωνικού) παίζουν το δικό τους ρόλο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ