17 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Όρθια η Μακάμπι στη Βιτόρια (vids)

Νίκη που μπορεί να αποδειχτεί εφαλτήριο για... αντεπίθεση σημείωσε η Μακάμπι στη Βιτόρια. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβλήθηκε της Μπασκόνια με 67-63 και ανέβηκε στο 5-8. Έχει δρόμο να διανύσει για να μπει σε τροχιά 8άδας όμως έδειξε ότι έχει τη διάθεση αλλά και τις δυνατότητες να το προσπαθήσει. Από την άλλη πλευρά οι Βάσκοι βρίσκονται πια στο 50% με έξι νίκες και ισάριθμες ήττες.

 


Το παιχνίδι ήταν κλειστό σε όλη τη διάρκεια του και κρίθηκε στο τέλος του με τη Μακάμπι να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη.

 

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό δεκάλεπτο. Η Μπασκόνια μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και εκτελώντας κατά κύριο λόγο από κοντά, επέβαλλε τον ρυθμό της. Στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 20-12. Η Μακάμπι όμως βελτίωσε την εικόνα της και στις δύο πλευρές του παρκέ στη δεύτερη περίοδο και με ένα σερί 16-4, κάλυψε τη διαφορά και προηγήθηκε με 28-24. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κράτησε αυτό το μικρό προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου (33-37).

 


Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ισορροπημένο, με την Μπασκόνια να προσπερνά ξανά στα μισά της τρίτης περιόδου (45-44), στο τέλος της οποίας η Μακάμπι ήταν και πάλι μπροστά με 56-54 όμως όλα ήταν ανοιχτά για τη νίκη πριν το τέταρτο δεκάλεπτο.

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε μία μεστή εμφάνιση με 15 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τρεις ασίστ και 5/9 σουτ.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση μετά την κακή πρώτη περίοδο και πήρε τη νίκη που χρειαζόταν για να δείξει ότι δεν πρόκειται να πετάξει «λευκή» πετσέτα.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Μπασκόνια ανανέωσε 15 επιθέσεις της με ριμπάουντ και πήρε 18 πόντους από αυτά, αλλά με 5/27 τρίποντα δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη. Η Μακάμπι από την άλλη πλευρά είχε ένα στοιχειώδες ποσοστό από την περίμετρο (9/25).

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ