21.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Όρθια η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις έδειξε χαρκτήρα και πήρε το θρίλερ στο Καζάν, επικρατώντας με 82-80 της αδιάφορης Ούνιξ. Ένα μεγάλο τρίποντο του Βέστερμαν 53'' πριν από το τέλος κι ένα άστοχο αμέσως μετά του Λάνγκφορντ καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, που διατηρεί τις όποιες ελπίδες έχει η Ζαλγκίρις να προλάβει τα πλέι οφ.

Η Ούνιξ, αν και έχει ήδη αποκλειστεί από τα πλέι οφ, ήθελε τη νίκη για να ευχαριστήσει το κοινό της, επομένως προέκυψε ντέρμπι και μάλιστα ολκής. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μόνο στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου η Ζαλγκίρις ξέφυγε με 9 πόντους (74-65 στο 34') δείχνοντας ικανή να "καθαρίσει". Η Ούνιξ, όμως, με τον... σεληνιασμένο στο δεύτερο ημίχρονο Λάνγκφορντ απάντησε άμεσα, στο 37' είχε τρέξει σερί 10-0 περνώντας μπροστά με 75-74 και από εκεί και μετά παίχτηκε ρώσικη ρουλέτα.

Με 53'' να απομένουν για τη λήξη ο Λέο Βέστερμαν πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο βάζοντας μπροστά τη Ζαλγκίρις με 79-77, στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Λάνγκφορντ αστόχησε στο δικό του τρίποντο και την ιστορία από εκεί και μετά έγραψαν οι βολές. Ο Γιανκούνας τις έβαλε, έτσι το τρίποντο που έβαλε μετά ο Λάνγκφορντ δεν είχε ουσία. Η Ζαλγκίρις νίκησε και εξακολουθεί να ελπίζει.

ΟΙ ΣΟΥΤΕΡ: O Κιθ Λάνγκφορντ πέτυχε 20 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν φωτιά και λάβρα παίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μόνος του τη Ζαλγκίρις, αλλά το κρίσιμο τρίποντο στο τέλος το έχασε. Ο Λέο Βέστερμαν είχε πιο... σιωπηρή παρουσία στον αγώνα, αλλά όταν στο τέλος χρειάστηκε να "μιλήσει", το έκανε. Αυτή ήταν η διαφορά.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Αν μελετήσει κανείς το στατιστικό, θα παρατηρήσει μια σχεδόν πρωτοφανή ισορροπία στις επιδόσεις των δύο ομάδων. Η μόνη διαφορά που μπορεί να παρατηρήσει κανείς είναι στις προσπάθειες των τριπόντων. Η Ούνιξ έβαλε 9 σε 23 προσπάθειες και η Ζαλγκίρις 8 σε 16 προσπάθειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ