27.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Όρθια… δια χειρός Μπόλντουιν

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε στην κακή αγωνιστική κατάσταση, όπου βρίσκεται τελευταία, αλλά με τον Ουέιντ Μπόλντουιν να πραγματοποιεί ένα ακόμη φοβερό παιχνίδι και να την παίρνει από το χεράκι, νίκησε με 78-76 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, μένοντας «με νύχια και με δόντια» στη ζώνη της οκτάδας της Ευρωλίγκα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με σκοπό... να αλληλοεξοντωθούν, με τον Ρέινολντς να δίνει ένα πρώτο προβάδισμα για την Μπάγερν και να δείχνει λίγη παραπάνω διάθεση επιθετικά, με αποτέλεσμα το 10-15 στην πρώτη περίοδο. Ο Λόιντ, όμως, βρήκε ρυθμό και οι Σέρβοι πήραν μπρος, προηγούμενοι με διαφορά οκτώ πόντων στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (27-19), αλλά ο Σίσκο με τα μακρινά του σουτ φρόντισε να μειωθεί η ζημιά (35-31).

Μετά από ένα 0-5 στις αρχές της τρίτης περιόδου, το γήπεδο έγινε πάλι... κατηφορικό για τη γερμανική ομάδα, με το σόου του Λόιντ να συνεχίζεται και τον Αστέρα να έχει τον πρώτο λόγο, λίγο πριν από το φινάλε (57-50). Ο Μπόλντουιν, όμως, κράτησε όρθια την Μπάγερν και μόλις ο Λούτσιτς βρήκε κάποια σουτ, το σκηνικό άλλαξε και το προβάδισμα ήρθε με 90" για το φινάλε (71-73), ενώ αμέσως μετά ένα τρίποντο του Αμερικανού «σφράγισε» την νίκη, που σημειώθηκε με το τελικό 76-78, καθώς παρά το «κρεσέντο» του Ουόλντεν, οι γηπεδούχοι δεν προλάβαιναν.

Δεκάλεπτα: 10-15, 35-31, 57-50, 76-78

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ: Αν δεν υπήρχε ο Ουέιντ Μπόλντουιν, η Μπάγερν θα δεχόταν μια ανεπανόρθωτη ήττα. Ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού την «ξελάσπωσε» για ακόμη μια φορά με 27 πόντους, 7/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/6 βολές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε παιχνίδι λεπτομερειών, οι τέσσερις παραπάνω κατοχές του Ερυθρού Αστέρα (πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ για τους Σέρβους κι ένα λιγότερο λάθος για την Μπάγερν) θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές. Η ευστοχία των Γερμανών, ωστόσο, με 10/21 τρίποντα έναντι 8/22 των γηπεδούχων, καθώς και 18/29 δίποντα αντί 19/34 των Σέρβων, αντιστάθμισε αυτό το μειονέκτημα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ