26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

«Όργια» Ντόρσεϊ και πρόκριση για τη Μακάμπι (vids)

Η Μακάμπι ήταν τελικά η ομάδα που στάθηκε όρθια μέσα από το τρίτο και καθοριστικό παιχνίδι της πρώτης φάσης των πλέι οφ του Ισραήλ με τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε πριν λίγο με 83-68 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα που νωρίτερα επιβλήθηκε της Χάποελ Χολόν με 87-82.

 

 

Η νίκη-πρόκριση της Μακάμπι ήρθε ίσως πιο εύκολα από όσο μαρτυρά το τελικό σκορ, δεδομένου ότι πέντε λεπτά πριν το τέλος, είχε στα χέρια της προβάδισμα δύο μόνο πόντων.

 


Η Μακάμπι μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι προηγούμενη με 20-7 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο με διψήφιο προβάδισμα (26-15), ωστόσο η Χάποελ ισορρόπησε πλήρως την κατάσταση στη δεύτερη περίοδο στη διάρκεια της οποίας έκανε ένα επιμέρους 26-17 και μείωσε στους δύο πόντους (43-41). Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε 13 πόντους στο πρώτο ημίχρονο.

 


Όσο κυλούσε όμως ο χρόνος, τόσο περισσότερη πίεση έβαζε η Χάποελ στη Μακάμπι. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπήκε με 10-4 στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκε με 51-47 στα μισά της. Ένα ξέσπασμα όμως της Μακάμπι, την οδήγησε σε σερί 16-5 και σε προβάδισμα επτά πόντων στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (63-56).

 


Τα πάντα όμως κρίθηκαν στο τέλος αφού στα μισά της τέταρτης περιόδου το προβάδισμα των γηπεδούχων ήταν μόλις δύο πόντοι (65-63), δεδομένου ότι η Χάποελ μπήκε με 7-2. Στο σημείο όπου πήγε το παιχνίδι, η Μακάμπι επιστράτευσε τη σκληράδα στην άμυνα της και με ένα σερί 9-0 σε 2,5 περίπου λεπτά, ξέφυγε με 11 (74-63 στο 37'). Η Χάποελ δεν είχε πια αποθέματα και χρόνο για να επιστρέψει. Συμβιβάστηκε με την ήττα και η Μακάμπι έφτασε στη νίκη-πρόκριση.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Έλληνας γκαρντ διέλυσε τα «κοντέρ» έχοντας 26 πόντους (4/5 βολές, 5/6 δίποντα, 4/8 τρίποντα), οχτώ ριμπάουντ, επτά ασίστ και 37 βαθμούς στο ranking, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ντένι Αβντίγια με 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Για τη Χάποελ ο Γιαμ Μαντάρ είχε 18 πόντους και έξι ασίστ ενώ 13 πόντους και πέντε ριμπάουντ είχε ο Τομερ Γκινάτ.

 

Photo Credits: Winner League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ