19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Όπως παλιά… Πρίγκιπες ξανά! (pics)

Το Περιστέρι βρίσκεται ξανά στη Stoiximan.gr Basket League, τη θέση δηλαδή που για πολλούς είναι η φυσική του, με τους Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης να μοιάζουν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον μπροστά τους, έχοντας σαρώσει στην φετινή Α2. Το Basketa.gr θυμάται τα... παιχνίδια της μοίρας που είχαν φέρει τον ιστορικό σύλλογο μέχρι τα «τάρταρα» της Β' Εθνικής και τους πιο καθοριστικούς σταθμούς μέχρι τη λύτρωση.

Η νίκη που μετατράπηκε σε... αφορμή για θλίψη

Ένα... παιχνίδι της μοίρας, ήταν αρκετό για να οδηγήσει το Περιστέρι σε μία από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας του, βολοδέρνοντας στις μικρότερες εθνικές κατηγορίες για πέντε ολόκληρα χρόνια. Για ένα σύλλογο της ιστορίας και του δικού του βεληνεκούς, αυτά είναι πάρα πολλά και, μάλιστα, στα πρώτα τρία δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος, ότι μετά τον νέο υποβιβασμό στη Β' Εθνική μέσω των play out της Α2, θα κατάφερνε να «παρασύρει» τα πάντα στο πέρασμά του τις επόμενες δύο χρονιές.

Για να επανέλθουμε, όμως, σε αυτό που λέγαμε αρχικά, το Περιστέρι χρειαζόταν στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2012-2013 την νίκη κόντρα στον Ηλυσιακό, αλλά με διαφορά έστω τριών πόντων, για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Το ματς πηγαίνει στην παράταση και το τελικό 83-82 μπορεί να προσφέρει μία νίκη, η οποία όμως θα ξημέρωνε μία άσχημη ημέρα για το τότε σύνολο του Τζίμη Κουστένη. Κι αυτό, γιατί με το συγκεκριμένο σκορ υστερούσε στην τριπλή ισοβαθμία με Πανελευσινιακό και Ηλυσιακό, με αποτέλεσμα τη 13η θέση και τον υποβιβασμό στην Α2.

Η εποχή των μικρότερων κατηγοριών

Τα πράγματα, εκεί, θα γίνονταν ακόμη χειρότερα, αφού τα χρέη του συλλόγου τον αναγκάζουν να μη δηλώσει τελικά συμμετοχή στην Α2, για να υποβιβαστεί στη Β' Εθνική και να «καθαρίσει» από τις υποχρεώσεις του ως ΚΑΕ, με τον Ηρακλή να παίρνει τη θέση του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. 

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε μία αμφιταλάντευση στις χαμηλότερες κατηγορίες. Δύο χρονιές στη Β' Εθνική, με την 4η θέση να δίνει τελικά την άνοδο για την Α2, αν και η τελευταία κίνηση αποδείχθηκε επιπόλαια, λόγω του χρόνου που (δεν) υπήρχε για επαρκή σχεδιασμό, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό μέσω playout ξανά στη Β' Εθνική. Κάπου εκεί, όμως, αλλάζει η ρότα και με σημαντική οικονομική ενίσχυση πέρυσι, κρατώντας τον Νίκο Καραγιάννη στον πάγκο και φέρνοντας παίκτες εγνωσμένης αξίας, η άνοδος κατακτάται με τον τίτλο του πρωταθλητή στο ρεκόρ 26-4.

Η «Ανάσταση» των Πριγκίπων

Κάπως έτσι, φτάνουμε στην φετινή χρονιά, η οποία δεν χαρακτηρίζεται μόνο από το γεγονός, ότι το Περιστέρι κατακτά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου της Α2, αλλά κυρίως την τρομερά κυρίαρχη εικόνα του στο παρκέ, η οποία αφενός αποτυπώνεται στα αποτελέσματα, μετρώντας 25 νίκες σε 26 αγώνες, αφετέρου φάνηκε από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Το Basketa.gr σας παρουσιάζει τους πιο βασικούς σταθμοιύς αυτής της πορείας.

Ο Κίκι μας έδωσε... μία πρώτη ιδέα

Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν τις δικές τους «παγίδες», αλλά το Περιστέρι ήταν αποφασισμένο εξαρχής να δείξει ποιος κάνει... κουμάντο σε αυτή την Α2. Πολύ περισσότερο, δε, ο φοβερός και τρομερός Κίκι Κλαρκ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στη Λάρισα και με τους 31 πόντους που πέτυχε, έχοντας 9/10 τρίποντα, φανέρωσε... ένα δείγμα μόνο για το τι θα ακολουθούσε.

Σκορδίλης σε «νεκρό» χρόνο και... απόδραση

Πριν προχωρήσουμε στα ντέρμπι με τους βασικούς ανταγωνιστές, καθοριστικό «διπλό» για το Περιστέρι ήταν αυτό στο «Π. Σαλπέας» την πέμπτη αγωνιστική κόντρα στον Εθνικό. Οι Πειραιώτες είναι από τις λίγες ομάδες που δυσκόλεψαν τόσο πολύ το σύνολο του Νίκου Καραγιάννη, αλλά ο Γάιος Σκορδίλης με κάρφωμα στην εκπνοή, διαμορφώνει το τελικό 73-71 και το αήττητο παραμένει, σε ένα αποτέλεσμα που σίγουρα έπαιξε το ρόλο του για τη «μαγική» συνέχεια.

Εκεί έδειξε ότι... δεν παίζεται

Κι αν στις πρώτες εννέα αγωνιστικές μπορούσε να πει κανείς, ότι εύκολα ή δύσκολα τα αποτελέσματα θα έρχονταν για την ομάδα της Δυτικής Αττικής, δεν μπορεί να πει το ίδιο και για ντέρμπι της 16ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους στον Χολαργό. Απίστευτη εμφάνιση, απόλυτη κυριαρχία και το «10 στα 10» είναι γεγονός κόντρα στο σύνολο του Στέργιου Κουφού, κάτι που έδειχνε πως αυτή η ομάδα θα μπορούσε να πάρει... ακόμη και αήττητη τον τίτλο στην Α2.

Το έκανε και στο «Ιβανώφειο»

Τον ισχυρισμό που δημιουργήθηκε μετά το ματς στον Χολαργό, ήρθε να επιβεβαιώσει και στη Θεσσαλονίκη το Περιστέρι. Σε μία εμφάνιση «καρμπόν» με εκείνη στα Βόρεια προάστια - αναφορικά με την κυριαρχία - με την είσοδο του 2018 έγινε και το «12 στα 12» με αντίπαλο τον Ηρακλή, με την ομάδα αυτή πια να ανακηρρύσσεται ήδη από πολλούς, και όχι άδικα, πρωταθλήτρια. Η συνέχεια θα το αποδείκνυε.

Το μοναδικό «20 στα 20»

Ο αγώνας στην Αγιά Λάρισας, με αντίπαλο τον Ερμή, είχε ιστορική σημασία. Κι αυτό, γιατί με «διπλό» το Περιστέρι θα έφτανε τις 20 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ξεπερνώντας το σχετικό ρεκόρ του άλλοτε σπουδαίου ΚΑΟΔ στην Α2. Το «ακαταμάχητο» συγκρότημα του Καραγιάννη ήταν και πάλι επιβλητικό, με τον Ανδρέα Πολέμη μετά να μιλάει στο Basketa.gr για τη σημασία των ρεκόρ που συνεχίζει να «καταρρίπτει» ο σύλλογος και την καταλυτική στιγμή της συμμετοχής στα δρώμενά του, ώστε η ομάδα να οδεύσει προς νέες ένδοξες εποχές στη μεγάλη κατηγορία.

Έστησαν το δικό τους «πάρτι» στο «Σαλούν»

Το αήττητο του Περιστερίου φτάνει μέχρι τις 24 νίκες, με τον Παπάγου τότε να είναι «θύμα» στις 31 Μαρτίου. Ως εμφάνιση, ήταν αυτό που... έχουμε συνηθίσει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πια μία νίκη επί του Χολαργού, στο ντέρμπι της Μεγάλης Εβδομάδας, για να εξασφαλιστεί τυπικά η άνοδος.

Μικρή «παράταση» και... στέψη στην Πάτρα

Ο Χολαργός είχε μία... διαφορετική άποψη και ανατρέποντας το -19 της τρίτης περιόδου, πέρασε από το Κλειστό της οδού Τζον Κένεντι, για να ισχυροποιήσει τη θέση του για την άνοδο και να καθυστερήσει λίγο τη μαθηματική εξασφάλιση της πρωτιάς για το Περιστέρι. Αυτή θα γινόταν χθες (11/4), με τον Απόλλωνα Πατρών να υποτάσσεται για δεύτερη φορά και τον Ηρακλή παράλληλα να παίρνει «διπλό» στον Χολαργό.

Η στιγμή της λύτρωσης είχε έρθει και οι Πρίγκιπες, επέστρεψαν εκεί όπου πρέπει να είναι...

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ