21.3 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Όπως έμπλεξε να ξεμπλέξει…

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει και στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και πλέον αν δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ο εφιάλτης των θλιβερών εμφανίσεων μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ έχει επιστρέψει για τα καλά στους πρωταθλητές Ελλάδας. Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δείχνουν ανήμποροι να αλλάξουν τη μοίρα τους, παρά το γεγονός ότι κρατούν τα παιχνίδια στα χέρια τους. Στο φινάλε όμως βρίσκουν έναν τρόπο -κάθε φορά και διαφορετικό- για να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από το παρκέ.

Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο στο Βελιγράδι ήταν διπρόσωπη. Στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο εξαιρετική, όμως στο δεύτερο και το τέταρτο αποκαρδιωτική. Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των παικτών δεν δικαιολογούνται παρά μόνο από έλλειψη συγκέντρωσης. Μέσα σ' όλα τραυματίστηκε στη μέση ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ στην τελευταία περίοδο το μόνο που δεν έκαναν οι διαιτητές, ήταν να σκοράρουν υπέρ των Σέρβων.

Ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του, αλλά δεν διασώθηκαν πολλοί από το «ναυάγιο» του τριφυλλιού». Το γεγονός ότι η άμυνα βελτιώθηκε πάει... περίπατο, από τη στιγμή που ο Ντράγκαν Σάκοτα κατάφερε να εξουδετερώσει όλα τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού και οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έμοιαζαν να πετούν... τούβλα, τελειώνοντας με το κάκιστο 4/22 τρίποντα.

Η ήττα γίνεται ακόμα πιο ενοχλητική για τους «πράσινους», αν σκεφτεί κανείς ότι κυριάρχησαν απόλυτα στον τομέα των ριμπάουντ. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Στα δύο πιο αδύνατα σημεία του, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός. Ωστόσο κατάφερε να ηττηθεί κάνοντας τα πάντα λάθος στην επίθεση, με τους παίκτες του να δείχνουν συχνά-πυκνά εκτός τόπου και χρόνου.

Το θετικό μαντάτο της επιστροφής του Νίκου Παππά ο οποίος πρόσφερε και είχε διάθεση αυτήν τη φορά -σε αντίθεση με την τελευταία του συμμετοχή απέναντι στον Προμηθέα εκτός έδρας- περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κυρίως επειδή δεν συνδυάστηκε με νίκη, αλλά κι επειδή δίπλα στο όνομα του νεοφερμένου Άντι Ράουτινς δεσπόζει το επιβλητικό DNP...

Ο αγώνας με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν χωράει συζήτηση, αλλά το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί βάζει σε σκέψεις... Πλέον θα χρειαστούν υπερβάσεις ακόμα και για να εξασφαλιστεί η είσοδος στα πλέι οφ. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό τόσο η Αρμάνι όσο και η Βαλένθια έχασαν εντός έδρας κι έμεινε σε διαφορά ασφαλείας. Παρ' όλα αυτά η Φενέρμπαχτσε μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι σύντομα από πάνω του...

Αντί λοιπόν για σερί νικών, οι πρωταθλητές έφτιαξαν ένα μίνι σερί ηττών και πλέον έχουν έναν «Γολγοθά» τον οποίο καλούνται να ανέβουν... Θα τα καταφέρουν; Η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους πολύ σύντομα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ