19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλοι εκεί για το τελευταίο “αντίο” στον Κ. Πολίτη (pics)

To ελληνικό μπάσκετ θρηνεί μία μεγάλη απώλεια και πλήθος εκπροσώπων του, όπως όμως και απλού κόσμου, προσήλθε στο κοιμητήριο της Καισαριανής για να πει το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Πολίτη. Στον αρχιτέκτονα της πρώτης μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας και ένας από τους βασικότερους συντελεστές του αναπτυξιακού προγράμματος.

Το «παρών» στην κηδεία του «ευρωκόουτς» έδωσε σύσσωμη η Εθνική Ανδρών που σε λίγες ημέρες έχει επίσημες υποχρεώσεις τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ηταν μια συμβολική, όμορφη ενέργεια, που απρέπεμπε στην σύνδεση των γενεών που δημιούργησε ο Κώστας Πολίτη και η ομάδα του 1987.

Παράλληλα δεν θα μπορούσαν να λείψουν σχεδόν όλοι οι παίκτες του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που το 1987 ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν επίσης εκεί, όπως και η πλειψοηφία των μελών του Δ.Σ., με τον γενικό γραματτέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη να εκφωνεί τον συγκινησιακά φορτισμένο επικήδειο.

Ο συντετρριμμένος και από τις οικογενειακές απώειες  Θανάσης Γιαννακόπουλος και η Δέσποινα Γιαννακοπούλου είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Πολίτη, όπως και οι Μάνος Παπαδόπουλος και  Φραγκίσκος Αλβέρτης από πλευράς Παναθηναϊκού. Ηταν εκεί και ένα ακόμα εκλεκτό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας όμως, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Από την κηδεία δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ υπήρχε και περαιτέρω κυβερνητική εκπροσώπηση, με τον Καισαριανιώτη Υπουργό Επικράτειας Νίκο Παππά, γιο του καλού φίλου του εκλιπόντος, Στέλιου Παππά.

 

Δείτε τις εικόνες:

 

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ