15.6 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Όλη η Αμερική είναι Ράπτορς!

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ των τελικών του ΝΒΑ ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του σχετικά με το ποιος εκ των δύο φιναλίστ, οι Τορόντο Ράπτορς ή οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, είναι το φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί επίσης να έχει τις προτιμήσεις του, ποια δηλαδή από τις δύο ομάδες θα ήθελε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. 

Μια στοιχηματική εταιρεία στις ΗΠΑ κατάφερε να ποσοτικοποιήσει αυτές τις προτιμήσεις. Και η έρευνα την οποία έκανε, δείχνει ότι σχεδόν όλη η Αμερική υποστηρίζει τους Ράπτορς! Για την ακρίβεια, οι 47 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ είναι με το μέρος της ομάδας του Τορόντο, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι πόλη του Καναδά. Οι μόνες πολιτείες που υποστηρίζουν Ουόριορς είναι η Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ, η Νεβάδα και η Χαβάη.

Η έρευνα της εταιρείας βασίστηκε στη συχνότητα που χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους χρήστες του twitter στις 50 πολιτείες τα επίσημα hashtags των δύο φιναλίστ (#WeTheNorth των Ράπτορς και #DubNation των Ουόριορς). Και το εντυπωσιακό είναι ότι Ράπτορς υποστηρίζουν ακόμα και οι φίλαθλοι του Ουισκόνσιν και της Πενσιλβάνια, των πολιτειών δηλαδή όπου εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς και οι Φιλαδέλφεια Σίξερς αντίστοιχα, ομάδες αμφότερες που αποκλείστηκαν στο δρόμο προς τους τελικούς από την ομάδα του Τορόντο.

Φαίνεται ωστόσο ότι η παντοδυναμία των Ουόριορς με τους τρεις τίτλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει κουράσει τους φιλάθλους στις ΗΠΑ, που θέλουν αλλαγή στο θρόνο του ΝΒΑ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ