17.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Όλα τα σενάρια για το τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών

Το τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στα παρκέ της Κίνας... ανοίγει απόψε (28/6) και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ελπίδες για πρόκριση στον δεύτερο γύρο της προκριματικής φάσης.

Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες των οκτώ ομίλων θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, αλλά είναι πολύ σημαντικό για άλλους να νικούν σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια.

Τι ισχύει στον όμιλο της Ελλάδας

Στο όγδοο γκρουπ η Εθνική Ομάδα έχει κάνει το καθήκον της με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Μάλιστα έχει ήδη κερδίσει το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση των προκριματικών. Το Ισραήλ από την πλευρά του χρειάζεται μία νίκη για να είναι σίγουρο, όμως ενδέχεται ακόμα και με δύο ήττες να προκριθεί στην επόμενη φάση. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Εσθονία, ενώ η ουραγός Μεγάλη Βρετανία θα ψάξει δύο νίκες και θα περιμένει, μιας και ενδέχεται να μην αποδειχτούν αρκετές.

Οι υπόλοιποι όμιλοι

Στο πρώτο γκρουπ οι Ισπανοί έχουν κάνει το καθήκον τους κι έχουν ήδη προκριθεί. Η Σλοβενία αναζητά μόλις μία νίκη, ενώ μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση και με δύο ήττες. Το Μαυροβούνιο χρειάζεται το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στη Λευκορωσία απόψε (28/6), ενώ οι Λευκορώσοι μόνο με δική τους νίκη θα ελπίζουν σε κάτι καλό.

Ο δεύτερος όμιλος παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς οι Ουκρανοί είναι πρώτοι με ρεκόρ 3-1 και θέλουν μία ακόμα νίκη για να προκριθούν και μαθηματικά. Ωστόσο σε περίπτωση δύο ηττών ενδέχεται ακόμη και να αποκλειστούν. Από εκεί και πέρα η Τουρκία μπορεί να μην είναι αρκετό να επικρατήσει της Ουκρανίας την Πέμπτη και θα προκριθεί σίγουρα με δύο νίκες. Οι Λετονοί με μία νίκη κόντρα στη Σουηδία προκρίνονται 100%, με τους Σουηδούς να θέλουν μία νίκη για την πρόκριση, μόνο αν χάσουν σε αμφότερους τους αγώνες οι Τούρκοι.

Στο τρίτο γκρουπ οι Λιθουανοί είναι πρώτοι, αήττητοι και ήδη στην επόμενη φάση. Η Πολωνία ψάχνει ένα ροζ φύλλο αγώνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ουγγαρία. Τέλος το Κόσοβο θα ψάξει δύο νίκες και πάλι μπορεί να μην φτάσουν.

Παρόμοια εικόνα και στον τέταρτο όμιλο με τους Ιταλούς να είναι στην κορυφή και βαθμολογικά αδιάφοροι. Η Ρουμανία θέλει μία νίκη, ενώ η Ολλανδία μόνο με δύο επιτυχίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις θα είναι σίγουρη. Η Κροατία προκειμένου να αποφύγει το κάζο θα χρειαστεί δύο νίκες, ενώ αν είναι τυχερή μπορεί να τα καταφέρει και με μία.

Το πέμπτο γκρουπ έχει... αφεντικό τη Γαλλία που έχει τέσσερις νίκες. Τόσο η Ρωσία όσο και η Βοσνία Ερζεγοβίνη μπορούν να τσεκάρουν το εισιτήριό τους για τη δεύτερη φάση παίρνοντας ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Το Βέλγιο με 0-4 είναι με την πλάτη στον τοίχο κι ακόμα και δύο νίκες μπορεί να μην φανούν αρκετές.

Ο έκτος όμιλος έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον. Η Τσεχία με μία νίκη σιγουρεύει την παρουσία της στον δεύτερο γύρο των προκριματικών, αλλά με δύο ήττες μπορεί να μείνει τέταρτη. Η Ισλανδία προκρίνεται σίγουρα αν κάμψει την αντίσταση της Βουλγαρίας η οποία μόνο αν νικήσει εκείνη τους «ψαράδες» θα μπορεί να ελπίζει. Τέλος, η Φινλανδία με νίκη επί της Τσεχίας την Παρασκευή (29/6) θα είναι 100% στην επόμενη φάση.

Η πιο ξεκάθαρη εικόνα απ' όλα τα γκρουπ υπάρχει στο έβδομο. Η Γερμανία με 4-0 και η Σερβία με 3-1 έχουν ήδη προκριθεί και δεν έχουν το παραμικρό άγχος. Η τρίτη Γεωργία αν πάρει δύο νίκες θα είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Αν χάσει στο πρώτο της ματς με τη Σερβία την Παρασκευή (29/6), θα πρέπει να νικήσει την Αυστρία στον «τελικό» που θα δώσουν. 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το ενδιαφέρον είναι τεράστιο με τη «μάχη» να έχει φουντώσει για τα καλά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ