31 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Όλα τα πιθανά σενάρια για το πλεονέκτημα έδρας του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με μία σπουδαία νίκη από την έδρα της Μπασκόνια (72-63) και πλέον βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στην τέταρτη θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Το basketa.gr παρουσιάζει όλα τα πιθανά σενάρια.

Τα πιο πιθανά

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της αρχικά υποδεχόμενη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ κι εν συνεχεία στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο τη Μακάμπι. Αν οι «πράσινοι» πετύχουν δύο νίκες, τότε θα θέλουν ένα «στραβοπάτημα» της Φενέρμπαχτσε που θα τους αφήσει μόνος τους στην τέταρτη θέση. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς  την προσεχή εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη προκειμένου να συναντήσει τη Ρεάλ, ενώ στην τελευταία «στροφή» θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα.

Αν ο Παναθηναϊκός χάσει ένα από τα δύο επόμενα παιχνίδια του, τότε για να τερματίσει τέταρτος θα πρέπει είτε η Φενέρ να χάσει και τα δύο δικά τις, είτε να νικήσουν οι Τούρκοι το ένα από τα δύο παιχνίδια τους και η Μπασκόνια και τα δύο που έχει να δώσει (με Γαλατάσαραϊ στην Πόλη και με τη Ζαλγκίρις στη Βιτόρια). Τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην οποία οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα υπερτερούν, καθώς έχουν νικήσει σε τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις τους με αντιπάλους τη Φενέρ και την Μπασκόνια.

Τα... απίθανα

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι ακόμα πιθανά σενάρια φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση μέσα από ισοβαθμίες. Αν το «τριφύλλι» συγκατοικήσει με την Εφές και την Μπασκόνια, θα έχει το πλεονέκτημα, ενώ το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ερυθρό Αστέρα και τους Βάσκους.

Με την κατάσταση πάντως να είναι εξαιρετικά «μπλεγμένη» πιθανότητες συγκεντρώνουν και κάποιες τετραπλές ισοβαθμίες. Αν το σύνολο του Πασκουάλ ισοβαθμεί στο τέλος με Ερυθρό Αστέρα, Μπασκόνια και Φενέρ θα είναι τέταρτο. Παράλληλα τέταρτος θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός και σε περίπτωση ισοβαθμίας με Εφές, Μπασκόνια και Φενέρ. Πλεονέκτημα έδρας θα έχουν οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και σε ισοβαθμία τους με Ερυθρό Αστέρα, Μπασκόνια και Εφές.

Τέλος το πιο ακραίο σενάριο είναι αυτό της πενταπλής ισοβαθμίας του Παναθηναϊκού με την Φενέρ, την Μπασκόνια, την Εφές και τον Ερυθρό Αστέρα. Ακόμα κι αν συμβεί πάντως κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός θα είναι εκείνος που θα πάρει την προνομιούχο τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω του κατά σειρά τις Εφές, Μπασκόνια, Φενέρ κι Ερυθρό Αστέρα.

Όπως και να'χει τα σενάρια είναι πάρα πολλά και οι προσεχείς αγωνιστικές αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ