32.4 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Όγκαστ στο basketa.gr: “Παναθηναϊκός και μετά ΝΒΑ”!

Ο Ζακ Όγκαστ είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών στον φετινό Παναθηναϊκό. Φρέσκος, αθλητικός, ταλαντούχος, μάλλον άγνωστος, αφού μέχρι τώρα έπαιζε στο κολέγιο στις ΗΠΑ και την τουρκική Ουσάκ, που δεν είναι να πεις ότι βλέπαμε και κάθε μέρα τους αγώνες της, και Έλληνας από τη μεριά της μητέρας του. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι και εν δυνάμει διεθνής παίκτης, άρα μπορεί να αποδειχθεί... διπλό το κελεπούρι.

Ανυπομονούμε να τον δούμε, αλλά το ίδιο ανυπόμονος είναι κι αυτός. Μιλώντας στο basketa.gr στο περιθώριο της παρουσίασης της φετινής συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον ΟΠΑΠ, δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόκληση της συμμετοχής σε μια ομάδα που θα κάνει περήφανους όλους τους Παναθηναϊκούς και σε μια διοργάνωση, την Ευρωλίγκα, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να εκπληρώσει κάποια στιγμή τον υπέρτατο στόχο του: το ΝΒΑ. Και μέσα σε όλα αυτά, εξηγεί και γιατί δεν πήρε μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

"Νιώθω ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ", ήταν τα πρώτα λόγια του. "Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, καθημερινά μαθαίνω πράγματα γι' αυτήν και προσπαθώ να προσαρμοστώ στη ζωή. Αισθάνομαι όμως ήδη ενθουσιασμένος".

-Ποιες είναι ο πρώτες εντυπώσεις σου από τον Παναθηναϊκό;
"Άριστες. Ο προπονητής είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, όλοι είναι επαγγελματίες. Φτιάχνουμε μια ομάδα που θέλει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και προσπαθεί ο καθένας μας να δώσει αυτό που μπορεί για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε η οικογένεια του Παναθηναϊκού να είναι περήφανη γι' αυτή την ομάδα".

-Μπορεί να γίνει σύγκριση με την προηγούμενη ευρωπαϊκή εμπειρία σου;
"Στην Τουρκία, όπου αγωνίστηκα πέρυσι, αντιμετώπισα κάποιες πολύ δυνατές ομάδες, όπως η Εφές και η Φενερμπαχτσέ, αλλά τώρα έχω την ευκαιρία να ανέβω στην κορυφαία μπασκετική σκηνή της Ευρώπης, την Ευρωλίγκα. Είναι διαφορετικό, αλλά νιώθω έτοιμος να ανταποκριθώ στην πρόκληση".

-Τι περιμένεις από τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα;
"Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται".

-Υπάρχει σύγκριση με το μπάσκετ που έπαιζες στο κολεγιακό πρωτάθλημα τόσα χρόνια;
"Δύσκολη ερώτηση. Στο NCAA παίζουν μπάσκετ κολεγιόπαιδα, που ακόμα μαθαίνουν το άθλημα, ενώ στην Ευρώπη παίζουν επαγγελματίες, που βρίσκονται ήδη σε υψηλό επίπεδο. Στα κολέγια παίζουν πιο πολύ σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, ενώ εδώ οι επιθέσεις είναι πιο γρήγορες και πιο πολύπλοκες".

-Ελπίζεις η συμμετοχή σου στην Ευρωλίγκα να ανοίξει το δρόμο σου για το ΝΒΑ;
"Οπωσδήποτε. Προετοιμάζομαι σωματικά και πνευματικά για το ΝΒΑ και δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένος τρόπος γι' αυτό από τη συμμετοχή μου σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση".

-Άρα, το μεγάλο όνειρό σου εξακολουθεί να είναι το ΝΒΑ...
"Είναι ο υπέρτατος στόχος μου, πράγματι. Αφού όμως πρώτα τελειώσω τη δουλειά που έχω να κάνω εδώ. Και αισθάνομαι ευτυχής που θα παίξω στον Παναθηναϊκό".

-Τι συνέβη το καλοκαίρι και δεν πήρες μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, παρόλο που έλαβες πρόσκληση;
"Το ελληνικό διαβατήριό μου δεν ήταν έτοιμο εγκαίρως. Ήθελα πολύ να πάρω μέρος στην προετοιμασία, αλλά όλα τα χαρτιά ετοιμάστηκαν τελικά μια εβδομάδα αφού αυτή είχε αρχίσει, οπότε δεν πρόλαβα. Τώρα έχω το διαβατήριο στα χέρια μου, άρα στο μέλλον, εφόσον κληθώ, θα είμαι παρών. Θέλω πολύ να παίξω με την Εθνική Ελλάδας. Θα είναι μεγάλη μου τιμή και ανυπομονώ να μου δοθεί η ευκαιρία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ