26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Όγδοη και… καλύτερη!

Άπαξ και έφτασε στο σημείο να διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας μέσα στο γήπεδό της, η Νταρουσάφακα δεν είχε καμία διάθεση να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή, νίκησε καθαρά με 78-62 και παίρνει την όγδοη θέση στην τελική κατάταξη, που την φέρνει απένατι στη Ρεάλ στα πλέι οφ. Ο Ερυθρός Αστέρας, που στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν έπαιξε χωρίς τον βασικό πόιντ γκαρντ του, Στέφαν Γιόβιτς, δεν άντεξε και αποκλείστηκε, παρότι πριν από μερικές εβδομάδες η παρουσία του στα πλέι οφ έμοιαζε να είναι σχεδόν βέβαιη.

Η Νταρουσάφακα παίρνοντας δύναμη και από το κοινό της, μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε με 8-0, οικοδόμησε γρήγορα διψήφια διαφορά και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο μέρος (43-32) με πρωταγωνιστές τους Κλάιμπερν, Ουίλμπεκιν και Ουαναμέικερ. Ο Ερυθρός Αστέρας, που ήταν τραγικά άστοχος στο πρώτο 20λεπτο, έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγώνα στην τρίτη περίοδο, όταν με καλή άμυνα και με τους Τζένκινς, Κούζμιτς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, κατάφερε να γυρίσε σχεδόν... τούμπα το παιχνίδι. Από το 22' ως το 29' έτρεξε ένα σερί 17-5 μειώνοντας σε 52-49, θα μπορούσε μάλιστα να έχει ισοφαρίσει, αν το τρίποντο του Ντάγκουμπιτς έβρισκε στόχο.

Δεν βρήκε, όμως, η Νταρουσάφακα διατήρησε το προβάδισμά της και στην τελευταία περίοδο ήταν η σειρά της να παίξει σούπερ άμυνα. Στην επίθεση βρήκε κάποια μεγάλα σουτ από τους Άντερσον και Μπατούκ, ανέβασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια τιμή και οι Ουαναμέικερ και Ουίλμπεκιν ανέλαβαν να δώσουν τη χαριστική βολή στον Ερυθρό Αστέρα και παράλληλα πανηγυρικό τόνο στη νίκη και την πρόκριση της ομάδας τους στα πλέι οφ.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Σκόραρε 16 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα και στο τέλος... σφουγγάρισε κιόλας. Με τόσο πλήρη εμφάνιση από τον πόιντ γκαρντ της η Νταρουσάφακα ήταν αδύνατο να χάσει.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Τα 23 λάθη που έκαναν και οι δύο ομάδες μαζί (13 η Νταρουσάφακα και 10 ο Ερυθρός Αστέρας) ήταν λίγα για έναν τόσο κρίσιμο αγώνα, δείγμα του ότι οι δύο αντίπαλο είχαν μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης. Αυτό που πλήρωσε ο Αστέρας, πάντως, ήταν η τραγική αστοχία του στα τρίποντα. Σούταρε μόλις 1/16.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ