18.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ψυχωμένη ισοφάριση της Νεπτούνας

Σε πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι θα συρθούν η Λιέτουβος Ρίτας του πολύ καλού Λουκά Μαυροκεφαλίδη και η Νεπτούνας, με τη δεύτερη να αξιοποιεί την έδρα της με 74-70 στο Game 4 και να ισοφαρίζει μία συναρπαστική ημιτελική σειρά.

Η Νεπτούνας αποδείχθηκε... πολύ σκληρή για να πεθάνει στον τέταρτο ημιτελικό με τη Λιέτουβος Ρίτας και, επικρατώντας με 74-70, έφερε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι στο Βίλνιους, που θα κρίνει ποιος θα βρεθεί στους τελικούς του λιθουανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις. Μετά το 13-27 του πρώτου δεκαλέπτου, η ομάδα της Κλαϊπέντα αντέδρασε και το επιμέρους 24-13 της δεύτερης περιόδου στάθηκε καθοριστικό, ώστε να ολοκληρωθεί εν συνεχεία η ανατροπή, με τον Σειμπούτις να ευστοχεί για το 68-67 στα 56". Ο Κράμερ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να απαντήσει με τρίποντο για την ομάδα του και το γκολ-φάουλ του Ζελιόνις στα 11", σε συνδυασμό με το ριμπάουντ του Κισέλιους, που απέφερε δύο βολές για το 72-67, «χαντάκωσαν» τη Λιέτουβος.

Ο Μαυροκεφαλίδης σκόραρε σε ένα φοβερό τρίποντο για να δώσει ελπίδα στους φιλοξενούμενους, αλλά η ψυχραιμία του Ζελιόνις από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, θα «κλείδωνε» το ματς για την Νεπτούνας, που είχε σε πολύ καλή κατάσταση τον Σίμας Γκαλντίκας, με 15 πόντους, 7/11 δίποντα και τέσσερα ριμπάουντ. Για τη Λιέτουβος, ο δικός μας Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν κορυφαίος με 18 πόντους, 7/14 σουτ και τρία ριμπάουντ, χωρίς αυτό να αρκεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ