25.6 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ψυχή βαθιά… (vids)

Οι Σέλτικς απλά δεν πρόκεται... ποτέ να υποταχθούν και το απέδειξαν ακόμη μία φορά με την ανατροπή από το -22 κόντρα στους Σίξερς, κερδίζοντας και το δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό στο «TD Garden» με 108-103 και φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στους τελικούς Ανατολής.

Άλλη ομάδα στη θέση των Μπόστον Σέλτικς, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μπορεί και να είχε... διαλυθεί μπροστά στην πιο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς, που είναι τα playoffs. Για τους παίκτες του Μπραντ Στίβενς, όμως, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα παρατήσουν ποτέ, ακόμη κι όταν βρεθούν στη «δαντική κόλαση» του -22, όπως απέδειξαν στο Game 2 με τους Φιλαδέλφεια 76ερς για τους ημιτελικούς Ανατολής, όπου με τρομερή αποφασιστικότητα και την «ατσαλένια» ψυχή που τους διακρίνει, έκαναν την ανατροπή και τους έκοψαν... κάθε όρεξη για «μπρέικ», επικρατώντας τελικά με 108-103 και πλησιάζοντας το repeat των περσινών τελικών της Περιφέρειας με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο ρούκι της ομάδας, Τζέισον Τέιτουμ, ήταν εκ νέου εξαιρετικός με 21 πόντους και 7/14 σουτ, για να ακολουθήσει με 20 πόντους (6/15 σουτ, 4/4 β.), επτά ριμπάουντ και εννέα ασίστ ο Τέρι Ροζίερ. Αξιοσημείωτο είναι το double double 13 πόντων και 12 ριμπάουντ του Αλ Χόρφορντ, όπως και οι 13 πόντοι με 5/12 σουτ του Τζέιλεν Μπράουν, στην επάνοδό του στο παρκέ. Παρά τη δική τους πολύ καλή τετράδα των Τζέι Τζέι Ρέντικ (23 π., 9/17 σουτ), Ρόμπερτ Κόβινγκτον (22 π., 9 ρ.), Τζόελ Εμπίντ (20 π., 14 ρ., 5 ασ.) και Ντάριο Σάριτς (14 π., 9 ρ., 3 ασ.), οι Σίξερς δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο «διπλό».

Το παιχνίδι

Το 0-8, με το οποίο ξεκίνησε η Φιλαδέλφεια, έδειχνε πως ίσως επικρατούσε ένα διαφορετικό σκηνικό, σε σύγκριση με αυτό της απόλυτης κυριαρχίας των «Κελτών» στο Game 1, με τους Μπελινέλι και Ρέντικ να βρίσκουν ρυθμό, για να φτάσει μέσα σε διάστημα λίγο λιγότερο των 10 λεπτών η διαφορά σε διψήφιο νούμερο (14-24). Με κάρφωμα τους Μπέινς το πρώτο δωδεκάλεπτο θα έκλεινε στο 22-31, με την κυριαρχία των Εμπίντ και Κόβινγκτον στα πρώτα μισά της δεύτερης περιόδου να μεταφράζεται σε ένα φοβερό +22 για τους Σίξερς, που για πρώτη φορά τους έκανε να νιώθουν να είναι... καβάλα στο άλογο (26-48). Ο Σμαρτ και ο Μονρό, όμως, άναψαν εκεί τη «σπίθα» για τους γηπεδούχους, για να ακολουθήσει με τεράστιας σημασίας για τη συνέχεια του αγώνα μακρινά σουτ ο Ροζίερ και η διαφορά να βρεθεί μόλις στους πέντε πόντους στο ημίχρονο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα εντελώ διαφορετικό παιχνίδι στη συνέχεια (51-56).

Και πράγματι, το πρώτο προβάδισμα των «τριφυλλοφόρων» δε θα αργούσε να έρθει, με τους Τέιτουμ και Ροζίερ να συνεχίζουν και τον Μπέινς να σκοράρει τρίποντο για το 64-63, λίγο μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών στην τρίτη περίοδο. Ο Μπράουν προστέθηκε επίσης στην «εξίσωση», ο Χόρφορντ «καθάριζε» στις «μάχες» των αιθέρων και οι παίκτες του Στίβενς είχαν μόνιμα πια εκείνοι τα ηνία, αν και φυσικά το +4 του δωδεκαλέπτου έμοιαζε «εύθραυστο» (79-75). Ο ΜακΚόνελ θα ισοφάριζε με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και Σίξερς έμοιαζαν να παίρνουν εκείνοι το πάνω χέρι, με το καλάθι του Ιλιασόβα στα μέσα να διαμορφώνει το 88-93. Ο Ροζίερ και ο Μόρις, όμως, είχαν και πάλι την απάντηση, για να πάρει και πάλι τον πρώτο λόγο ομάδα τους κι ένα κάρφωμα του Τέιτουμ, «έγραψε» το 103-97 στα δύο λεπτά πριν από την εκπνοή. Κάπως έτσι, η Βοστόνη ολοκλήρωσε το μικρό της θαύμα, αφού η ψυχραιμία των Χόρφορντ-Τέιτουμ στο τέλος τελείωσε τη δουλειά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ