16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ψυχή… αιώνια και σύννεφα βαριά

Ο Πανιώνιος ζει και, ακόμα δεν βασιλεύει όμως, αναπνέει και προχωράει με κουράγιο στην δύσκολη συνέχεια. Η πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, το 70-66 επί του Αρη επιβεβαίωσε ότι οι "κυανέρυθροι" παίζουν ωραίο μπάσκετ όσο έχουν δυνάμεις, αφού είναι λίγοι αριθμητικά. Αντεξαν όμως και δεν λύγισαν στην πίεση του Αρη που σε γενικές γραμμές ήταν και πάλι απογοητευτικός και οι εμφανίσεις του έχουν φέρει... σύννεφα πάνω από την ομάδα.

Ο Πανιώνιος ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο και ο Αρης τραγικός. Με τον Μπέρι μπροστάρη, να σκοράρει 12 πόντους μέχρι το 6' με το σκορ 18-12, τον Δίπλαρο συμπαραστάτη και σταδιακά τον ψηλό Τέιλορ να παίρνει την σκυτάλη, αλλά κυρίως με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα απέναντι σε έναν τελίως ασυντόνιστο Αρη, οι "κυανέρυθροι» έφτασαν μέχρι και το +16, 45-29 στο 18' και πήγαν στα αποδυτήρια με 45-32 και 7/13 τρίποντα.

Ο Αρης πίεσε από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, κατέβασε την διαφορά σε μονοψήφιες τιμές, όμως, ο Πανιώνιος με τον Τέιλορ να συνεχίζει την κυριαρχία του κάτω από τα καλάθια και τον Χάρις να δίνει σκορ, άντεχε μέχρι το 58-49 στην λήξη του δεκαλέπτου.

Οσο περνούσαν τα λεπτά, η διαφορά στο βάθοςε του πάγκου και κατ' επέκταση στις δυνάμεις γινόταν φανερή υπέρ του Αρη. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πηγαίνουν σε βεβιασμένα μακρινά σουτ για να... κερδίσουν μέτρα, είχαν και φθορά από φάουλ και το 65-61 στο 35' δημιουργούσε και πάλι συνθήκες αγώνα.

Στο 65-64 ήρθε ένα καθοριστικό τρίποντο από τον Νταρνέλ Χάρις και ο Πανιώνιος με... τα δόντια κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη και για ψυχολογικούς λόγους νίκη και να την πανηγυρίσει ανάλογα.

 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Λίγο μετά τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ο Κρις Χουγκάζ έκανε αλλαγή, περνώντας στο παρκέ τον Νίκο Χουγκάζ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Βαγγέλης Αγγέλου... απάντησε περνώντας στο παρκέ τον Γιώργο Αγγέλου. Μια σπάνια σκηνή εκτυλισσόταν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης αφού και οι δύο αντίπαλοι κόουτς είχαν πεντάδες που συμπεριλάμβαναν τους γιους τους!

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Πανιώνιος μπορεί να έχασε την μάχη των αιθέρων, με 47-31 όμως σε ένα ματς που ήταν φανερό ότι οι δύο αντίπαλοι πόνταραν πολλά στο μακρινό σουτ, το δικό του 10/26 τρίποντα έναντι 7/28 του Αρη ήταν καθοριστικό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ