19.7 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Ψηφίζεται η τροπολογία για το κλειστό των Άνω Λιοσίων!

Νόμος του κράτους αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα η ανάκτηση της κυριότητας της ολυμπιακής εγκαρτάστασης των Άνω Λιοσίων από τη ΓΓΑ. Η σχετική τροπολογία, την οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προσαρτώμενη τελικά στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης (και όχι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, όπως αρχικά είχε πει ο υφυπουργός).

Με την τροπολογία η αποκλειστική αξιοποίηση, χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση του κλειστού των Άνω Λιοσίων, η οποία ανήκε ως τώρα στην κρατική ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων Δημοσίου), περνά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη μακροχρόνια μίσθωση της εγκατάστασης και του περιβάλλοντος χώρο της από την ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία θα στεγάσει εκεί την ομάδα μπάσκετ, τα τμήματα υποδομής και όχι μόνο. Άλλωστε η ΑΕΚ και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχουν πολύ προχωρημένες επαφές για το θέμα και έχουν καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία, το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της οποίας αποτελούσε η εν λόγω τροπολογία.

Αυτή η τροπολογία, μαζί φυσικά με το σύνολο το νομοσχεδίου για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αναμένεται να έχει ψηφιστεί ως τις 6 το απόγευμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ