26.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

“Ψηστήρι” σε Λαλέιν! (vid)

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επέστρεψε από το Λας Βέγκας με κάποια ονόματα παικτών σημειωμένα στο μπλοκάκι του, αλλά και με επίγνωση του πόσο δύσκολο είναι να έρθουν αυτοί οι παίκτες εδώ. Κυρίως επειδή λόγω των καινούριων δεδομένων που διαμόρφωσε στις ΗΠΑ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ παικτών και ΝΒΑ, οι περισσότεροι παίκτες ζητούν πολύ χρόνο για να πάρουν την απόφασή τους και τέτοιος χρόνος στην ΑΕΚ δεν υπάρχει.

Μια από τις περιπτώσεις που ξεχώρισε ο προπονητής της Ένωσης είναι ο Κάντι Λαλέιν. Ένας μακρύς και αθλητικός σέντερ από την Αϊτή (25, 2.08), ο οποίος έπαιξε σε 4 παιχνίδια στο Λας Βέγκας με τους Σαν Αντόνιο Σπερς χωρίς να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο (3π, 2,8ρ.). Καλό αυτό, διότι δεν ανέβηκε η αξία του. Οι Σπερς έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ, καθώς τον επέλεξαν στο νούμερο 55 του ντραφτ του 2015 και έκτοτε έχει περάσει το χρόνο του στη G-League, την Κίνα και το Πουέρτο Ρίκο.

Οι Μανωλόπουλος και Χήνας μίλησαν μαζί του στο Λας Βέγκας και του εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να τον φέρουν στην Ελλάδα και να του δώσουν την ευκαιρία να φτιάξει το όνομά του στην Ευρώπη. Εκείνος δεν φάνηκε αρνητικός, όμως ζήτησε χρόνο, διότι θέλει να διεκδικήσει μια πρόσκληση στο veteran camp των Σπερς τον Σεπτέμβριο. Κάτι που δεν μπορεί να του δώσει η ΑΕΚ, διότι, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να περιμένει τόσο πολύ. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα επικεντρωθεί στο να αλλάξει γνώμη ο παίκτης και να πάρει νωρίτερα την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη. Πράγμα δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Από εκεί και πέρα ο Μανωλόπουλος ξεχώρισε και κάποιες περιπτώσεις γκαρντ, από τις οποίες πιο ενδιαφέρουσα φαίνεται να είναι αυτή του Μάρκους Πέιτζ (24, 1,88) από το Νορθ Καρολάινα, που έπαιξε στο Λας Βέγκας με τους Τίμπεργουλφς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ