18.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ψηλά σε όλες τις λίστες της ΑΕΚ

Η πενταετία του Ντούσαν Σάκοτα στην ΑΕΚ, σε αυτήν με την οποία η “Ένωση” άφησε πίσω της την παρένθεση των μικρότερων κατηγοριών και επέστρεψε όχι μόνο στην Basket League αλλά και στους τίτλους, ήταν προφανώς επιτυχημένη. Ο διεθνής φόργουορντ έβαλε την υπογραφή του όχι απλά στους τρεις τίτλους που πανηγύρισε η ΑΕΚ και στην κατάκτηση της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος για τρεις φορές στην τελευταία τετραετία, αλλά και γενικότερα στην επάνοδο της στο υψηλότερο επίπεδο.

 


Σε αυτήν την πενταετία, ο Σάκοτα “σκαρφάλωσε” ψηλά σε όλες τις ιστορικές, στατιστικές κατηγορίες της ΑΕΚ στην Basket League. Βρήκε θέση στην πρώτη 10άδα ακόμη και εκείνων στις οποίες, θεωρητικά, δεν είναι το... φόρτε του. Ο πρώην πια, αρχηγός της “Ένωσης”, έχοντας πλασαριστεί στην πρώτη 5άδα πέντε κατηγοριών, μεταξύ των οποίων εκείνες των περισσότερων αγώνων και πόντων.

 


Αναλυτικότερα οι αριθμοί του “Ντούκι” με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και η κατάταξη του σε κάθε κατηγορία...

 

Στα τρία από τα πέντε χρόνια της κοινής διαδρομής τους, ΑΕΚ και Σάκοτα έγραψαν σπουδαίες πορείες στο Basketball Champions League, με αποκορύφωμα βέβαια την κατάκτηση του το 2018. Το πλασάρισμα του στις λίστες της “Ένωσης” στη διοργάνωση, είναι επίσης ενδεικτικό της προσφοράς του...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ