26.9 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ψαρόπουλος στο basketa.gr: «Η ΑΕΝΚ μου έδειξε ότι είμαι δικό της παιδί»

Την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η Νέα Κηφισιά, κερδίζοντας 92-88 το Ηράκλειο στην παράταση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ανδρέας Ψαρόπουλος, που πέτυχε τους 13 από τους 24 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, στέλνοντας το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με εύστοχο τρίποντο.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο basketa.gr για την νέα ανατροπή της ΑΕΝΚ αλλά και την δική του καθοριστική εμφάνιση. Επιπλέον έδωσε την δική του εξήγηση για το αρνητικό πρόσημο στα εκτός έδρας παιχνίδια ενώ αποκάλυψε και τους λόγους που τον κράτησαν στην ομάδα.

Κόντρα στο Ηράκλειο η ΑΕΝΚ κατάφερε να γυρίσει το ματς: «Γνωρίζαμε ότι είχαμε απέναντί μας ένα δυνατό σύνολο με καλό προπονητή. Δεν ξεκίνησε καλά το ματς για εμάς, μείναμε πίσω στο σκορ, είχαμε όμως πίστη και καταφέραμε να στείλουμε το ματς στην παράταση και να το κερδίσουμε. Πάντα ξεκινάμε από την άμυνα, βρεθήκαμε 15 πόντους πίσω και όταν αρχίσαμε να ροκανίζουμε την διαφορά, πιστέψαμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να το κερδίσουμε. Είναι μια σημαντική νίκη σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, όπου όλα είναι απρόβλεπτα. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Σε μια επανάληψη του αγώνα με το Κορωπί, ο 31χρονος άσος μίλησε την κρίσιμη στιγμή... «Έχουμε μια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες και μαζί με τον Φίλιππο (σ.σ. Μοσχοβίτη) είμαστε οι έμπειροι, οπότε παίρνουμε πρωτοβουλίες, διαβάζουμε το παιχνίδι με εντολή του προπονητή μας και ανάλογα τις φάσεις, κρίνουμε πως θα εξελιχθεί το ματς. Με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου».

Τι φταίει όμως και η ΑΕΝΚ αγνοεί το εκτός έδρας ροζ φύλλο; «Όπως είπα και νωρίτερα, έχουμε νεαρούς παίκτες και θέλουμε ακόμα χρόνο για να δέσουμε μεταξύ μας, να βρούμε τους αυτοματισμούς και να λειτουργήσουμε ως ομάδα. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση, προσπαθούμε να βρούμε ο ένας τον άλλον. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε και πιο δυνατοί. Έχουμε έναν έμπειρο προπονητή που ξέρει αυτές τις κατηγορίες και η συνέχεια θα είναι καλύτερη».

Η εκτίμηση στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιόγα είναι δεδομένη: «Ο κόουτς ήταν ένας από τους λόγους που έμεινα στην ομάδα. Είναι έμπειρος, έχει γνώσεις και μπορεί να σου βγάζει κάποια στοιχεία στο παιχνίδι και να σου παίρνει το 100% κάθε φορά. Είναι μεγάλο χαρτί για την Κηφισιά».

Ο Ανδρέας Ψαρόπουλος συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στην Κηφισιά, και παρά τις προτάσεις που δέχθηκε, είχε σημαντικούς λόγους για να να ανανεώσει... «Είναι από τις λίγες φορές που ένιωσα μια ομάδα σαν οικογένεια. Παρόλο που είχα κάποιες καλές προτάσεις το καλοκαίρι, οι άνθρωποι της Κηφισιάς μου έδειξαν ότι είμαι δικό τους παιδί. Νιώθω πολύ άνετα εδώ, νιώθω δικούς μου ανθρώπους τους συμπαίκτες και τον προπονητή. Τελικά αυτό είναι το σημαντικότερο, να αισθάνεσαι καλά εκεί που είσαι. Έτσι έρχονται τα αποτελέσματα».

Επόμενη πρόκληση για την ομάδα είναι να κατακτηθεί το πρώτο διπλό, αρχής γενομένης από το Μετς... «Το πρωτάθλημα είναι πολύ απρόβλεπτο, με δυνατές ομάδες. Σίγουρα μπορούμε να πάρουμε το διπλό, ξέρουμε όμως που παίζουμε. Το Παγκράτι έχει μια βαριά φανέλα και σίγουρα θα είναι δύσκολο. Έχουμε μάθει όμως να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς, ανάλογα το πώς πηγαίνει. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να πάρουμε το πρώτο μας διπλό».

Παρακολουθούμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Β' Εθνική και ο φόργουορντ της ΑΕΝΚ σχολιάζει το υψηλό επίπεδο της κατηγορίας: «Πέρα από τον Ιωνικό, δεν βλέπω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των υπόλοιπων. Όλα είναι ρευστά. Μια έκπληξη είναι η Κόρινθος, δεμένη ομάδα με καλό σύνολο. Δεν μπορώ να πω ποια ομάδα θα ξεχωρίσει. Είναι όλες ανταγωνιστικές και στο ίδιο επίπεδο. Θα είναι αμφίρροπο μέχρι τέλους».

Photo credits: basketaki.news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ