21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ψαρεύει… τέρατα και μετάλλια ο Φριντζόν (pics)

Λίγο πριν ριχθεί στη «μάχη» του τρίτου «παραθύρου» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 κι αφού κατέκτησε ακόμα έναν τίτλο στη VTB League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Βιτάλι Φριντζόν χαλαρώνει ψαρεύοντας.

Ο 32άχρονος γκαρντ λατρεύει το ψάρεμα κι αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα έχει ταλέντο και εκτός παρκέ. «Πάω για ψάρεμα σχεδόν κάθε ημέρα που έχω ρεπό. Μου αρέσει, είναι τόσο χαλαρωτικό. Η μεγαλύτερη ψαριά μου ήταν περίπου έντεκα κιλά, ήταν κάτι καταπληκτικό! Δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο μπάσκετ και το ψάρεμα. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί έτσι σταματάω να σκέφτομαι το άθλημα και απολαμβάνω τη φύση», παραδέχθηκε ο Ρώσος διεθνής, που χαρακτήρισε «τέρας» το ψάρι που κατάφερε να πιάσει, μετά τους κυπρίνους και τους σολομούς που τους είχε για… πρόγευμα.

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής δύο νίκες και ισάριθμες ήττες στον όμιλό της στην Ευρωπαϊκή Ζώνη και στους τελευταίους δύο αγώνες της, για την πρώτη προκριματική φάση, θα παίξει με το Βέλγιο στην Αμβέρσα (29/06) και με την πρώτη και αήττητη Γαλλία στο Κράσνονταρ (02/07). Πιστός «στρατιώτης» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δήλωσε ο Βιτάλι Φριντζόν: «Όπως λέω πάντα, για εμένα είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να παίζω για την Εθνική και όσο είμαι υγιής και θα έχω την ευκαιρία θα την ενισχύω. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και είδα πως η παρουσία μου στα πρώτα "παράθυρα" έδωσε στην ομάδα πνευματική ώθηση. Για να είμαι ειλικρινής, πριν από το Ευρωμπάσκετ 2017 είχα κάποιες αμφιβολίες για τις δυνατότητές μας, αλλά δείξαμε πως είμαστε ξανά στην ευρωπαϊκή ελίτ, μετά την αποτυχία μας να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Τώρα, ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν έχω, ακόμα, ούτε ένα». Με την «αρκούδα» έχει ανέβει δις στο τρίτο σκαλί του βάθρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και στο Ευρωμπάσκετ 2011 στη Λιθουανία.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών δείχνει να ευνοεί τη Ρωσία όχι μόνο αναφορικά με την παρουσία της στην Κίνα, αλλά και για την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020. «Είναι καλό το σύστημα. Εάν καταφέρουμε να έχουμε στην ομάδα μερικούς από τους καλύτερους παίκτες μας θα μπορέσουμε να προκριθούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η συμμετοχή στην Εθνική είναι πάντα χαλαρωτική και θετική. Ως επαγγελματίας παίκτης είσαι σε καλή κατάσταση στα "παράθυρα", ενώ σου δίνεται παράλληλα η ευκαιρία να αποφορτιστείς ψυχολογικά από τις υποχρεώσεις σου σε συλλογικό επίπεδο. Θέλω να παίξω ξανά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρυσι ήταν ο τελευταίο μου Ευρωμπάσκετ, τώρα ήρθε η ώρα να προσπαθήσω για ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα ήταν θαυμάσιο να αγωνιστώ για τρίτη φορά στην καριέρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες (μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο), αν και τώρα επικεντρώνομαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην ευκαιρία που δίνεται στον κόσμο να βλέπει από κοντά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του -και μάλιστα μεσούσης της περιόδου- εξήγησε: «Είναι, αναμφίβολα, υπέροχο για τους φιλάθλους μας που μπορούν να δουν την Εθνική κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τα παιχνίδια στο Νίζνι Νόβγκοροντ και το Περμ το απέδειξαν αυτό. Στο Περμ ίσως είναι οι κορυφαίοι φίλαθλοι στη Ρωσία. Υποστήριξαν την Εθνική ίσως και περισσότερο από την ομάδα τους. Είναι χαρά για κάθε παίκτη να παίζει εκεί. Θεωρώ πως η Ρωσική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης κάνει πολύ καλή δουλειά, που ορίζει τα παιχνίδια των προκριματικών σε διαφορετικές πόλεις. Αυτό είναι που χρειάζεται το μπάσκετ. Πριν από το 2016 οι Ρώσοι κάτοικοι δεν είχαν την ευκαιρία να δουν κάποιο παιχνίδι μας. Τώρα, όλοι οι αγώνες μας είναι sold out. Απλώς, το λατρεύω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ