28.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

“Ψαλίδι” στην πράσινη δημιουργία

Για μία ομάδα που είναι η κορυφαία στο κομμάτι της δημιουργίας, οι αριθμοί του Παναθηναϊκού στους τελικούς αποτελούν αιτία ανάλυσης και προβληματισμού ενόψει του 5ου αγώνα. Γιατί ο Παναθηναϊκός των 21,88 ασίστ της κανονικής περιόδου και των 20 των δύο πρώτων φάσεων των πλέι οφ κόντρα σε Κολοσσό και ΠΑΟΚ, έχει περιοριστεί στις 11,5 στους τέσσερις τελικούς.

 

Οι “πράσινοι” έμειναν χθες για 2η φορά στη διάρκεια των τελικών στις οχτώ ασίστ -τόσες είχαν και στον 1ο αγώνα- ενώ άλλη μία έφτασαν οριακά σε διψήφιο αριθμό -10 στον 2ο τελικό. Μόνο στον 3ο αγώνα της σειράς έφτασαν στα γνωστά επίπεδα δημιουργικότητας τους με 20 ασίστ.

 

Η κατακόρυφη πτώση σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού εξηγείται εν μέρει από την πτώση του Καλάθη που χθες ισοφάρισε τη χειρότερη φετινή επίδοση του με δύο ασίστ. Στους τρεις πρώτους αγώνες ήταν σε αξιοπρεπή επίπεδα έχοντας πέντε, έξι και έξι αντίστοιχα. Με τον κορυφαίο δημιουργικά παίκτη του να μένει στις 4,75 ασίστ στους τέσσερις τελικούς ενώ στα 31 προηγούμενα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα είχε 7,13, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε τρόπο και παίκτη για να καλύψει τη διαφορά.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός έγινε χθες μόλις η 2η ομάδα στη φετινή σεζόν, που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ στο ΣΕΦ. Έξι είχαν τα Τρίκαλα στις αρχές της περιόδου.

 

 

Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε κατά βάση με σουτ από την περιφέρεια και κάπως έτσι εξηγείται η χαμηλή παραγωγικότητα του μέσα από τη ρακέτα. Οι 24 πόντοι που είχε αποτελούν ισοφάριση της μικρότερης φετινής επίδοση του, αφού την ίδια είχε τόσο στο ματς της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ όσο και στον 1ο τελικό.

 

Είναι προφανές ότι το παιχνίδι χάθηκε στην άμυνα για τους “πράσινους”. Οι 92 πόντοι που δέχτηκαν, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια τους αφού το προηγούμενο ήταν οι 91 στο ματς με τον Προμηθέα (91-108). Μεγαλύτερο παθητικό είχαν μόνο στο εντός έδρας ματς με το Λαύριο στο οποίο δέχτηκαν 118 πόντους μετά από δύο παρατάσεις (98 στην κανονική διάρκεια).

 

Οι 28 πόντοι που δέχτηκαν στην 1η περίοδο, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου ως προς τα εκτός έδρας παιχνίδια τους αφού είχαν δεχτεί 27 στην 3η περίοδο του παιχνιδιού στη Ρόδο με τον Κολοσσό. Χειρότερη συνολικά είναι εκείνη της 4ης περιόδου του 1ου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ όταν δέχτηκαν 29.

 

Ο χθεσινός Παναθηναϊκός είχε προβλήματα και στο ριμπάουντ σημειώνοντας τη μικρότερη επίδοση των 35 αγώνων του στο φετινό Πρωτάθλημα. Είχε 30 συνολικά, ένα λιγότερο από το εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ.

 

Εν κατακλείδι, το “τριφύλλι” έκανε χθες το χειρότερο φετινό του παιχνίδι με βάση τουλάχιστον όσα μαρτυρούν οι αριθμοί καθώς είχε 57 βαθμούς στο ranking, τρεις λιγότερους από το αντίστοιχο παιχνίδι της κανονικής περιόδου.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ