19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ψήφισε» Basketball Champions League και η Σάσαρι

Ακόμα μία ομάδα προτίμησε να αγωνιστεί στο Basketball Champions League, αντί του Eurocup. Ο λόγος για τη Σάσαρι, η οποία παίζει στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στη Βενέτσια, αλλά ακόμα κι αν κάνει την ανατροπή και κατακτήσει τον τίτλο (υπολείπεται με 2-1 στις νίκες μέχρι στιγμής) δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα λόγω της εξασφαλισμένης θέσης της Αρμάνι Μιλάνο.

Το συγκρότημα της Σαρδηνίας, που το 2017 έφθασε μέχρι τα προημιτελικά του BCL, το 2018 δεν κατάφερε να προχωρήσει πέραν της κανονικής περιόδου και φέτος αγωνίστηκε στο FIBA Europe Cup κατακτώντας τον τίτλο, ήρθε σε συμφωνία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να παίξει τα επόμενα χρόνια στην κορυφαία διοργάνωσή της, εφόσον βέβαια πληροί τις προϋποθέσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «La Gazzetta Dello Sport», οι διοικούντες τη Σάσαρι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών, με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο, με τους αξιωματούχους της διοργάνωσης ώστε να ενταχθούν στο BCL στην περίπτωση που βάσει κατάταξης στο εθνικό πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Η Σάσαρι πρωτοεμφανίστηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ τη σεζόν 2012-2013, αγωνιζόμενη στο Eurocup. Έχει να επιδείξει τέσσερις συμμετοχές στην εν λόγω διοργάνωση, άλλες δύο στην Ευρωλίγκα και από το 2016-2017 αγωνίζεται στις διοργανώσεις της FIBA, το Basketball Champions League και το FEB. Η κατάκτηση του FIBA Europe Cup φέτος αποτέλεσε τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία της, και πρώτο εκτός συνόρων, μετά το ιταλικό πρωτάθλημα το 2015 και τα δύο Κύπελλα Ιταλίας που πανηγύρισε το 2014 και το 2015.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ