21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ψάχνεται» για ΝΒΑ ο Τζεντίλε

Την τύχη του στο ΝΒΑ θέλει να δοκιμάσει ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Βίρτους Μπολόνια.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ αναμένεται να πάρει μέρος στο summer league του ΝΒΑ με τους Χιούστον Ρόκετς, όπως αποκάλυψε εφημερίδα «Gazzetta dello Sport». Ο Ιταλός, που ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά τον αποκλεισμό των Μπολονέζων από τα πλέι οφ, είχε κατά μέσο όρο 16,8π., 6,3 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ. Οι «ρουκέτες» έχουν τα δικαιώματά του από το 2014, όταν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς αλλά ανταλλάχθηκε αμέσως σε εκείνους. Είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να ενταχθεί στο «μαγικό κόσμο», χωρίς επιτυχία. Πλέον, θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του κατά τη διάρκεια του summer league για να κερδίσει το «πολυπόθητο» συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε αγωνίστηκε στο παρελθόν, εκτός από τη Βίρτους, στην Μπενετόν Τρεβίζο, στην Αρμάνι Μιλάνο, στον Παναθηναϊκό και στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και είναι διεθνής με την Εθνική Ιταλίας. Έχει, μεταξύ άλλων, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα Κύπελλο Ιταλίας κι ένα Κύπελλο Ελλάδας, καθώς κι ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στο Μπιλμπάο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ