24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ψάχνει “καλούπι” για τον Λιούις

Επιλέγοντας τον Τζέκουαν Λιούις ο Κώστας Φλεβαράκης, πόνταρε στην ικανότητα του Αμερικανού να βλέπει γήπεδο, να δημιουργεί αλλά να έχει και την ικανότητα να εκτελεί. Βλέπει στο πρόσωπο του έναν “game changer”, έναν παίκτη που θα μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό του ΠΑΟΚ και τη ροή του ίδιου του παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολη η αποστολή του Αμερικανού και αυτό φαίνεται από τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας.

 


Ο Λιούις ανήκει στην κατηγορία των παικτών που παίζουν πρωτίστως με το ένστικτο όμως ο ΠΑΟΚ, όσο κι αν είναι πάντα χρήσιμοι και τέτοιοι παίκτες, θέλει κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Χρειάζεται από τον Αμερικανό να διαβάσει το παιχνίδι και το τακτικό κομμάτι του, να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους, να παίρνει γρήγορα τη σωστή απόφαση.

 


Ο Αμερικανός δεν είναι μικρός για να έχει κανείς από αυτόν τέτοιες απαιτήσεις -είναι στα 25 του- όμως δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ισορροπήσει μεταξύ ενστίκτου και διαβάσματος, θέμα για το οποίο μίλησε χθες μετά τη νίκη επί του Ιωνικού ο Κώστας Φλεβαράκης: “Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε και στις δύο πλευρές. Κάποια παιδιά έχουν συνηθίζει να παίζουν με το ένστικτο και προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία με το διάβασμα του παιχνιδιού”.

 

 


Χθες στο πρώτο ημίχρονο έμεινε μόνο για 9:20 στο παρκέ, δεν πήρε ούτε σουτ και έκανε δύο λάθη αν και πάντως "χρεώθηκε" το μαρκάρισμα του Στιβ Μπαρτ που έμεινε στους πέντε πόντους με 2/6 σουτ σε αυτό το διάστημα. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως σαν να μπήκε άλλος παίκτης στο γήπεδο. Σε λιγότερο από εννιά λεπτά, σημείωσε 10 από τους 25 πόντους του ΠΑΟΚ με 4/5 σουτ. Στο τέταρτο όμως, περισσότερο προτιμήθηκε ο Τσόχλας (4:46) και λιγότερο ο Λιούις (3:56).

 


Με την ως τώρα επαγγελματική διαδρομή του να εξαντλείται στην G League, στην Κορέα και την Κύμ.η προφανώς και μια ομάδα με τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, ακόμη και σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται, αναπόφευκτα είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Το “αντίβαρο” της εμπειρίας και της οξυδέρκειας του Απόλλωνα Τσόχλα είναι πολύτιμο, ωστόσο στο τέλος ο Λιούις είναι ο βασικός και από αυτόν περιμένει ο Φλεβαράκης να κουμαντάρει το καράβι.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ