23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ψάχνει» αντίδραση στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Μετά την ήττα του από την Μπασκόνια, μες στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη, αυτήν την εβδομάδα (03/12, 19.00).

Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στη «Megasport Arena» απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έχουν οκτώ νίκες και τρεις ήττες φέτος στα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας έως τώρα 5-4 και 2-1 μακριά από το φαληρικό στάδιο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπολογίζει πλέον και στους τέσσερις παίκτες που έλειψαν την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή τους Σάσα Βεζένκοφ, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, Οκτάβιους Έλις και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ενώ στην αποστολή -των δεκατριών ατόμων που ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα- συμπεριλήφθηκαν και ο Άαρον Χάρισον, ο οποίος όμως προέρχεται από τραυματισμό και είναι ανέτοιμος, και οι νεαροί Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Βασίλης Χρηστίδης.

Η «ομάδα του στρατού», από την πλευρά της, θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Γιάνις Στρέλνιεκς, που ήταν στους «ερυθρολεύκους» από το 2017 έως το 2019. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (2015-2020) θα βρει για πρώτη φορά στο δρόμο του ως αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ την ερυθρόλευκη φανέλα έχει φορέσει στο παρελθόν και ο Ντάνιελ Χάκετ (2015-2017).

Οι δύο αντίπαλοι είναι παλιοί γνώριμοι στην Ευρωλίγκα, καθώς θα αναμετρηθούν για 41η φορά, από το 1995 έως σήμερα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγείται στις νίκες με 24, αντί δεκαέξι της ελληνικής ομάδας ανεξαρτήτου έδρας και φάσης, ενώ στα παιχνίδια επί ρωσικού εδάφους οι γηπεδούχοι έχουν να επιδείξουν δεκατέσσερις νίκες και ο Ολυμπιακός τέσσερα «διπλά». Το τελευταίο χρονολογείται από την περσινή αγωνιστική περίοδο, με 84-79, για την κανονική περίοδο (30/10/2019).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χουάν Κάρλος Γκαρσία (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ