22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ψάξτε τον δεύτερο

Υποτίθεται ότι ήταν το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος, αλλά από την πρεμιέρα κιόλας επιβεβαιώθηκε αυτό που περίμεναν σχεδόν όλοι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντίπαλο στην Basket League και θα κάνει φέτος έναν υγιεινό περίπατος εντός των συνόρων. Νίκησε πολύ εύκολα με 89-68 την ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε να τον κοιτάξει στα μάτια πέρα από 8-9 λεπτά, καθώς υστερεί σε ποιότητα, βάθος, αθλητικά προσόντα, σε όλα. Ο ΝτεΣόν Τόμας έκανε πράγματα και θαύματα όντας μακράν ο κορυφαίος του παρκέ, ενώ από την ΑΕΚ, που έπαιζε χωρίς τον Σλότερ και εμφάνισε σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία, μόνον ο Κακλαμανάκης διασώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο δύο προτερήματά του, που έκαναν τη διαφορά απέναντι στην ΑΕΚ: τα πλούσια αθλητικά προσόντα του και το ύψος του. Χάρη στα πολλά ψηλά κορμιά του έλεγξε το ριμπάουντ, κατάφερε να τρέξει κάποιες φορές στο ανοικτό γήπεδο και μετά το 9' πήρε ένα προβάδισμα και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά με τον Κακλαμανάκη να ανταποκρίνεται άριστα στη θέση του βασικού σέντερ, προηγήθηκε με 15-13 στο 6', αλλά αντιμετώπισε δύο σημαντικά προβλήματα. Στο 8' Χρυσικόπουλος και Λάνγκφορντ είχαν χρεωθεί με δύο φάουλ έκαστος, ο Παπαθεοδώρου τους απέσυρε για να τους προφυλάξει κι αυτό περιόρισε ακόμα περισσότερο τις επιλογές της. 

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να τρέχει στο ανοικτό γήπεδο και τον Ουάιλι να δίνει λύσεις κάτω από τα καλάθια σε άμυνα κι επίθεση, έτρεξε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 23-15 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με ένα τρίποντο του Μήτογλου οι "πράσινοι" έκαναν το 29-17 στις αρχές της δεύτερης περιόδου και μετά πάτησαν λίγο φρένο, καθώς ο Πεδουλάκης "άδειασε" τον πάγκο του δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους πλην Παππά. Η ΑΕΚ από την άλλη είχε καλύτερες επιστροφές, έλεγξε τα ριμπάουντ με τον Κακλαμανάκη να είναι ο καλύτερος παίκτης της, ο Τολιόπουλος έκανε καλή δουλειά ως πλέι μέικερ, βρήκε κι ένα μακρινό σουτ από τον Γιαννόπουλο και στο 16' μείωσε 35-30, αλλά εκεί ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι είναι μια κλάση ανώτερος ως ομάδα.

Πάτησε ξανά γκάζι με τον Ντεσόν Τόμας να συνεχίζει στον δαιμονισμένο ρυθμό που έχει αποκτήσει από την προετοιμασία, ο Ράις βοήθησε επίσης πολύ και έδειξε πόσο πολύτιμος θα είναι φέτος ξεκουράζοντας τον Καλάθη, και με ένα τρίποντο του Φριντέτ ολοκλήρωσε ένα σερί 13-2 μέσα σε 3 λεπτά και στο 19' η διαφορά ανέβηκε στους 16 πόντους (48-32), ενώ το ημίχρονο έληξε με 48-34.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός διατήρησε εύκολα τον έλεγχο, παρά το ότι αντιμετώπισε επιθετικό πρόβλημα. Ο Πεδουλάκης χρησιμοποίησε μαζί στην πεντάδα τους Καλάθη και Ράις, όμως αυτό δεν έδωσε έξτρα επιθετικές λύσεις στους "πράσινους". Στην πραγματικότητα ο μόνος που σκόραρε ήταν ο Τόμας, ο οποίος έπαιζε μόνος του την ΑΕΚ.

Ο Αμερικανός πήγε μόνος του το σκορ στο 62-45 στο 29', καθώς η ΑΕΚ είχε κι αυτή επιθετικό πρόβλημα, παρόλο που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου χρησιμοποίησε και τον Ρέι και τον Λάνγκφορντ στην πεντάδα. Το σχήμα αυτό δεν περπάτησε, διότι ο Ρέι δεν έχε προσαρμοστεί ακόμα στο ρόλο του πόιντ γκαρντ, για τον οποίον προορίζεται φέτος, έτσι η Ένωση δεν βρήκε τις λύσεις που θα της επέτρεπαν να μειώσει τη διαφορά και να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η τρίτη περίοδος έληξε με 67-49 και στην τελευταία ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε πλήρως απέναντι σε μια ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να αντιδράσει με τίποτα. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και τους 28 πόντους (83-55 στο 37') και οι "πράσινοι" έφτασαν πολύ άνετα στην τελική νίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στον μεν Πεδουλάκη να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Νίκο Παππά, που καταχειροκροτήθηκε, στους δε λιγοστούς οργανωμένους να ασχοληθούν με τον... Γιάννη Αλαφούζο και την ΠΑΕ.

ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ: Ο ΝτεΣον Τόμας συνέχισε στο ρυθμό που έχει αποκτήσει από την προετοιμασία και πήρε... παραμάζωμα την ΑΕΚ. Σκόραρε 26 πόντους χωρίς να παίξει καθόλου στην τελευταία περίοδο, έχασε μόνο δύο σουτ από τα 11 που επιχείρησε και ανάγκασε τον Ματσιούλις, που τον μάρκαρε, να βλέπει εφιάλτες.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Νικ Καλάθης μοίρασε μόνος του 10 ασίστ, όσες όλη η ΑΕΚ μαζί. Αυτό δείχνει αφενός τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων και αφετέρου το πρόβλημα στη δημιουργία που είχε η Ένωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ