21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλέντζου φεύγει, Κωστάκη και Ζιάκας έρχονται

Η Τούλα Καλέντζου αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, μετά την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. 

Η 41χρονη πρώην αρχηγός του "τριφυλλιού" στις θητείες της με τις "πράσινες" (1997-2003 και 2012-2016) έφτασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος 3 φορές (1997-98, 1999-00, 2012-13) και στην κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, η Καλέντζου εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείου του συλλόγου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ευχαριστεί την Δήμητρα Καλέντζου για την προσφορά της στο τμήμα του μπάσκετ γυναικών και τον Σύλλογο γενικότερα.

Η πρώην εμβληματική αθλήτρια του «τριφυλλιού» και μετέπειτα βοηθός προπονητή  επέλεξε να μην συνεχίσει στο τμήμα την δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει κάτι στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Εις το επανιδείν…

Ακόμη, ανακοινώθηκαν δύο προσφθήκες στον "πράσινο" πάγκο. Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού αναφέρει. 

"Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει και επίσημα την συνεργασία του με την Αναστασία Κωστάκη και τον Ανδρέα Ζιάκα στο τεχνικό τιμ του γυναικείου τμήματος μπάσκετ.

Η Αναστασία Κωστάκη επιστρέφει στον ΠΑΟ (είχε αγωνιστεί τις σεζόν 2008-09 και 2014-15)  από άλλο πόστο καθώς εκτός από αθλήτρια θα υπηρετήσει τον Σύλλογο πλέον και από την θέση της πρώτης βοηθού προπονητή.

Η Κωστάκη έχει πλούσιο βιογραφικό, είναι η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια που αγωνίστηκε στο WNBA και  στο παρελθόν έχει αγωνιστεί εκτός του «τριφυλλιού» στα εξής σωματεία : ΔΑΣΑΛ, Ακαδημία, Αστέρα Εξαρχείων, Καβιγκάλ Νις Σπορ (Γαλλία), Αλεσάντρια (Ιταλία), Πάρμα (Ιταλία), Αιξάν Προβάνς (Γαλλία), Χιούστον Κόμετς (ΗΠΑ), ΤΣΣΚΑ Σαμάρα (Ρωσία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Κόζιτσε (Σλοβακία) και Πρωτέας Βούλας.

Παράλληλα το πόστο του δεύτερου βοηθού προπονητή αναλαμβάνει ο Ανδρέας Ζιάκας ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή στη γυναικεία ομάδα του Σπόρτινγκ, πρώτος προπονητής στη γυναικεία και την ανδρική ομάδα του  Παλαιού Φαλήρου, βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα του Πανελλήνιου, πρώτος προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Πανιώνιου, πρώτος προπονητής στην ανδρική ομάδα της  ΝΕ Μεγαρίδας ενώ έχει αγωνιστεί και στις ακαδημίες του Πανιωνίου, του Πανελλήνιου, του Μίλωνα, του ΓΣ Περιστερίου και του Πλάτωνα."



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ