14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χόρτον στο Basketa.gr: “Μάθαμε να νικάμε στο τέλος” !

Ο Κρίς Χόρτον  έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στον Προμηθέα Πάτρας (19 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 κοψίματα, 1 ασίστ) και συνετέλεσε τα μέγιστα στην ανατροπή που έκανε η Κύμη και από το -10 έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί των Πατρινών (86-82) κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία της.

"Ναι είναι αλήθεια ότι ήταν μεγάλη νίκη και πήραμε βαθμολογική ανάσα, αν και θεωρώ ότι μας αδικεί το να βρισκόμαστε σε αυτές τις θέσεις. Εχουμε κάνει κάποια εξαιρετικά παιχνίδια που όμως χάσαμε στο φινάλε στις λεπτομέρειες, με τελευταίο αυτό του Περιστερίου και μας πήγαν πολύ πίσω. Ομως δείχνουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και κυρίως να διαχειριζόμαστε τις δύσκολες καταστάσεις και η ομάδα έμαθε να νικάει και τα "κλειστά" παιχνίδια, αυτά που κρίνονται στο ένα σουτ στη λεπτομέρεια" λέει στο Basketa.gr ο εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας της Εύβοιας που έπαιξε και για την υπέροχη θέα που βλέπει κάθε μέρα στη Χαλκίδα.

"Είναι πανέμορφο μέρος και η Κύμη, αλλά και η Χαλκίδα όπου αγωνιζόμαστε. Είναι απόλαυση να παίζεις σε ένα τόσο όμορφο μέρος όπου ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια και σου δίνει κίνητρο να είσαι πάντα δυνατός για αυτούς, τους φιλάθλους μας, που βρίσκονται και στα καλά και στα δύσκολα δίπλα μας. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Προμηθέα δεν απογοητεύτηκαν ούτε όταν μείναμε πίσω στο σκορ με 10 πόντους αλλά μας ενθάρρυναν συνέχεια και εμείς τους αποζημιώσαμε" λέει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής καθώς με καλάθι και φάουλ έδωσε το προβάδισμα (82-80) σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της ομάδας του μισό λεπτό πριν το φινάλε του αγώνα.

"Ναι εκείνη τη στιγμή είχαμε χάσει ένα τρίποντο η μπάλα είχε φτάσει σε μένα και είπα μέσα μου: "Πρέπει να σκοράρεις" και το έκανα. Είχα αυτοπεποίθηση, καλή θέση και πήρα την απόφαση, απλά δεν ήξερα ότι θα κερδίσω και φάουλ, αλλά έβαλα και τη βολή (γέλια). Δεν πίστεψα ότι νικήσαμε ακόμα καθώς ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αλλά γνωρίζαμε πλέον ότι έχουμε σοβαρό πλεονέκτημα και όπως σας είπα, μάθαμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια στο φινάλε, όπως κάναμε και στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα".

Η δική του εμφάνιση ήταν εξαιρετική, αλλά ο Κρίς Χόρτον  εκθειάζει όλους τους συμπαίκτες του: "Εχουμε πολύ καλή ομάδα και μπορούσαμε να είμαστε ακόμα παραπάνω στη βαθμολογία. Γενικά είμαστε ένα σύνολο με έφεση στο σκοράρισμα από αρκετούς παίκτες και λέτε για μένα, αλλά εγώ θα σταθώ ιδιαίτερα  στον Σκότ (Σάγκς) που είναι πάντα από τους κορυφαίους. Είναι σταθερός στο σκοράρισμα, αλλά και στην εξαιρετική άμυνα που παίζει και μας δίνει πολύτιμες λύσεις, Αγωνίζεται πάντα στο 110%".

Με τη λήξη του αγώνα παίκτες, προπονητικό τίμ, αλλά και ο πρόεδρος Αλέξανδρος Θεοδώρου (που έκανε...σπρίντ για να γίνει ένα με την ομάδα) έγιναν ένα κουβάρι και ο Κρίς Χόρτον παραδέχεται ότι: "Αυτό είναι κάτι που το βγάζουμε και στον αγώνα και εκτός και είμαστε όλοι μια γροθιά. Οταν βρεθήκαμε στο -10 ο προπονητής μας (Ισίδωρος Κουτσός) ήταν αυτός που μας ηρέμησε. Μας είπε χαρακτηριστικά να μην πανικοβληθούμε, να έχουμε καθαρό μυαλό και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο όπως και κάναμε και αυτό το εξαργυρώσαμε με τη νίκη μας στο φινάλε".

Πλέον πιο χαλαρός, ετοιμάζεται να φάει το ψάρι του (λατρεύει την εξαιρετική κουζίνα που έχει βρει σε πολλά μαγαζιά στη Χαλκίδα) και να κάνει τη βόλτα του. Αν και μένει μόνος του, έχει καλή παρέα στην πόλη με τους συμπαίκτες του καθώς : "Ολος ο κόσμος είναι πολύ φιλικός μαζί μας και είναι αλήθεια ότι δεν πλήττεις ποτέ σε ένα τόσο όμορφο μέρος με τόσους εξαιρετικούς ανθρώπους".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ