29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Χωρίς φρένα η Εφές

Η Εφές είναι πολύ σκληρή και αξιόπιστη φέτος για να στραβοπατήσει στην... γειτονιά της από αδύναμο αντίπαλο και δεν το έκανε. Πέρασε με άνεση μετά από ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο από την έδρα της Νταρουσάφακα με σκορ..... και έφτασε το ρεκρόρ της στο 7-2 αφήνοντας τον αντίπαλό της ουραγό με μόλις μία νίκη.

Η Νταρουσάφακα έκανε το πιο εύστοχο φετινός της ημίχρονο στην Ευρωλίγκα στο πρώτο του αγώνα όταν και άνοιξε τον ρυθμό, πολέμησε την Εφές με τα δικά της όπλα, την αιφνιδίασε όπως αποδείχθηκε και προηγήθηκε με 46-42. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ άστοιχοι κυρίως με τα μεγάλα της αστέρια όπως ο Μπομπουά, έμεναν μεν κοντά στο σκορ κυρίως με τους ψηλούς Ντάνστον και Πλάις, αλλά η εικόνα ήταν υπέρ της Νταρουσάφακα.

Ο Ροντρίγκ Μπομπούα το πήρε πατριωτικά το κακό του πρώτο ημίχρονο και ξέσπασε στις αρές του δεύτερου. Με 4 δικά του τρίποντα και δύο του Πλάις, η Εφές μέχρι το 24' έτρεξε ένα απίστευτο σερί 22-4(!) προηγήθηκε με 64-50 και πλέον είχε πάρει στα χέρια της το τιμόνι του αγώνα και δεν το άφησε ποτέ. Ακόμα κι όταν η χαλάρωσή της και το επιθετικό κρεσέντο του Πέινερς έφεραν στο 38'30'' την Νταρουσάφακα στο -4, 84-88, οι παίκτες του Αταμάν αντέδρασαν ψύχραιμα.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Ο Ροντρίγκ Μπομπουά με το εκρηκτικό του ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο και τους 14 πόντους που πέτυχε σε τρία λεπτά, έβαλε το ματς σε δρόμο χωρίς επιστροφή υπέρ της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα 11/22 τρίποντα της Εφές, με έξι από αυτά μαζεμένα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ένα στατιστικό  καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ