21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χωρίς τον Μπρετ Μπράουν η Αυστραλία στο Τόκιο

Ο Μπρετ Μπράουν ενημέρωσε την ομοσπονδία της Αυστραλίας πως δεν θα μπορέσει να παραμείνει τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι έχει πλέον προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο 2021.

"Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση αυτή, αλλά καταλαβαίνουμε απόλυτα την κατάστασή του. Ο κορονοϊός δημιουργεί μια πρόκληση για όλους, σε όλα τα αθλήματα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι ένα σημαντικό γεγονός για το μπάσκετ στην Αυστραλία και οι αθλητές μας πιστεύουν ότι έχουμε μια σημαντική ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρώτο μας Ολυμπιακό μετάλλιο. Η ομοσπονδία της Αυστραλίας θα αναζητήσει τον διάδοχο που θα καλύψει τη θέση μέσα στο επόμενο διάστημα".

Ο ίδιος ο Μπρετ Μπράουν, ο οποίος επικαλέστηκε "αλλαγές στην προσωπική του κατάσταση" τόνισε: "Ενώ έχω μια μακρόχρονη και βαθιά σχέση με την ομοσπονδία μπάσκετ της Αυστραλίας, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ πως θα είμαι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Η αβεβαιότητα σε ότι αφορά το επαγγελματικό μου μέλλον δυστυχώς σημαίνει πως δεν μπορώ να δεσμευτώ για το χρόνο και την προετοιμασία που αυτή η ομάδα και αυτή η δουλειά αξίζουν και απαιτούν. Οι δυσκολίες στο να ταξιδεύεις διεθνώς με την οικογένειά μου στη διάρκεια της πανδημίας έχει συμβάλλει στην απόφασή μου αυτή. Είναι σημαντικό για μένα να δώσω στην ομοσπονδία, στην ομάδα, στους προπονητές, στους παίκτες τον απαραίτητο χρόνο για μια ολοκληρωμένη προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν μια δύσκολη απόφαση που δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Οι στιγμές που έχω περάσει με τους νυν παίκτες της Εθνικής Ομάδας είναι από τις πλέον αξιομνημόνευτες ως προπονητής. Ήταν προνόμιο να κοουτσάρω τους Boomers και τιμή. Θα δουλέψω όσο γίνεται πιο στενά με την ομοσπονδία για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη εποχή, ώστε να είναι απόλυτα επιτυχημένη".

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν να διεξαχθούν φέτος από τις 24 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου, αλλά εξαιτίας του κορονοϊού μεταφέρθηκαν στο 2021 από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου. Η Αυστραλία έχει ήδη προκριθεί τόσο στους Άνδρες, όσο και στις γυναίκες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ