24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς Τιλί η Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ

Ο Κιμ Τιλί είναι ο τελευταίος παίκτης που «κόπηκε» από το Βενσάν Κολέ, εν όψει της συμμετοχής της Εθνικής Γαλλίας στο Ευρωμπάσκετ 2017.

O 29χρονος φόργουορντ/σέντερ ταξίδεψε μέχρι το Ελσίνκι, αλλά δεν θα ενισχύσει τελικά τους «τρικολόρ» στους επίσημους αγώνες του Α’ Ομίλου, στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τον «έκοψε» την τελευταία στιγμή, με τον ίδιο να εξηγεί: «Ήταν δύσκολη η απόφαση λόγω των πολλών αβεβαιοτήτων σχετικά με τη διαθεσιμότητα κάποιων παικτών, όπως του Πουεριέ και του Σεραφέν. Ο Κιμ ήταν υποδειγματικός, όπως πάντα, από την αρχή της προετοιμασίας. Οι εμφανίσεις και το στιλ παιχνιδιού του Λουί Λαμπερί, που μπορεί να μας προσφέρει διάφορες επιλογές στον τρόπο που αγωνιζόμαστε, μας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κιμ για την προσφορά του στην προετοιμασία και τη συμπεριφορά του και του εύχομαι καλή σεζόν με τη νέα ομάδα του, τον Ολυμπιακό».

Η τελική σύνθεση για το Ευρωμπάσκετ 2017: Τόμας Ερτέλ (Εφές Αναντόλου), Αντουάν Ντιό (Βαλένθια), Λέο Βέστερμαν (Ζαλγκίρις Κάουνας), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Εβάν Φουρνιέ (Ορλάντο Μάτζικ), Έντουιν Τζάκσον (Εστουδιάντες), Αξέλ Τουπάν (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), Μπορίς Ντιό (Γιούτα Τζαζ), Λουί Λαμπερί (Παρί Λεβαλουά), Κέβιν Σεραφέν (Ιντιάνα Πέισερς), Ζοφρέ Λοβέρν (Σικάγο Μπουλς) και Βενσάν Πουαριέ (Παρί Λεβαλουά).

https://twitter.com/FRABasketball/status/902863584300060673



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ