24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χωρίς πρωταθλητή στη VTB

Το πρωτάθλημα της VTB League διακόπηκε οριστικά και όπως επισημοποιήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή δεν θα αναδειχθεί φέτος πρωταθλητής.

Το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, παίρνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού, αποφάσισε να ολοκληρωθεί πρόωρα η αγωνιστική περίοδος 2019-2020, χωρίς να υπάρχει πρωταθλητής.

Όπως εξήγησε η γενική διευθύντρια της VTB League, Ιλόνα Κόρστιν: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, με τα σύνορα να είναι κλειστά, τις ομάδες να μην μπορούν να προπονηθούν στα γήπεδά τους και τους ξένους παίκτες να έχουν ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα της. Η υγεία των παικτών, των οικογενειών τους, των ομάδων και φυσικά των φιλάθλων είναι πολύ πιο σημαντική από τους αγώνες. Δεν θα βγει πρωταθλητής φέτος, επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι και η κανονική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε. Το Κύπελλο επίσης δεν θα παιχθεί φέτος».

Όσον αφορά στην τελική κατάταξη των ομάδων, οι οποίες δεν έχουν δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων, είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο μέλλον. «Η τελική κατάταξη των ομάδων θα παρουσιαστεί αργότερα. Το μπάσκετ σίγουρα θα επιστρέψει, αλλά στην παρούσα φάση είναι καλύτερο για όλους μας να πάρουμε στα σοβαρά τις προτάσεις των γιατρών και των υγειονομικών Αρχών», εξήγησε η 39χρονη γενική διευθύντρια της VTB League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ