17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χωρίς Ούκιτς, Μακ Γκραθ

Η ΑΕΚ έχει κάνει το 2-0 σε βάρος του Άρη στη σειρά του μικρού τελικού των πλέι οφ και καθώς δεν θέλει να... τραβιέται και την άλλη εβδομάδα, αλλά να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα τη σεζόν, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να πάρει και το τρίτο παιχνίδι το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Όλοι και κυρίως τα στελέχη του προπονητικού επιτελείου συμφωνούν ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και χρειάζεται σοβαρότητα για να έρθει η νίκη, όπως λέει ο Αλέξης Φαλέκας. Ο συνεργάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλου μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ και εξήγησε τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να πετύχει το στόχο της: 

«Το σκορ είναι 2-0 υπέρ μας και χρειαζόμαστε μία νίκη για να τελειώσουμε τη σειρά και να τερματίσουμε στην τρίτη θέση. Για να γίνει αυτό πρέπει αύριο να παρουσιαστούμε σοβαροί.

Πρέπει σίγουρα να παίξουμε την άμυνα των “δευτέρων ημιχρόνων”. Αυτή, που είχαμε στα δύο προηγούμενα ματς. Οι 51 πόντοι που δεχθήκαμε στο πρώτο ημίχρονο στο Aλεξάνδρειο είναι πάρα πολλοί και πρέπει να μη το αφήσουμε να ξανασυμβεί.

Τα τρία κύρια σημεία, που τονίσαμε στους παίκτες μας είναι:

α) να προσέξουν τους αιφνιδιασμούς του αντιπάλου σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, β) να μη δεχθούμε πολλούς πόντους στο «τρανζίσιον», που προέρχονται από λάθη δικά μας, καθώς τα λάθη παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε αγώνα και μπορούν να καθορίσουν το νικητή, γ) να πάρουμε επιθετικά ριμπάουντ, αφού και στα δύο τελευταία ματς είχαμε πρόβλημα και πρέπει να δείξουμε μεγάλη βελτίωση και σ’ αυτό το κομμάτι».

Δύσκολα οι Ούκιτς, ΜακΓκραθ

Ως εκ των ανωτέρω, η ΑΕΚ θέλει πολύ τη νίκη επί του Άρη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα αναγκαστεί και πάλι να αγωνιστεί χωρίς πλέι μέικερ. Οι Ρόκο Λένι Ούκιτς και Ντόνι Μακ Γκραθ, που μετά τον τέταρτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμών (στους προσαγωγούς ο πρώτος, στη μέση ο δεύτερος), εξακολουθούν να απέχουν από τις προπονήσεις. Δεν μπόρεσαν να μπουν στο πρόγραμμα ούτε την Παρασκευή και αυτό καθιστά τη συμμετοχή τους και σε αυτό το τρίτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο λόγος που κρατάμε μια επιφύλαξη είναι η ανάγκη που έχει η ΑΕΚ για πόιντ γκαρντ και η οποία υποχρεώνει τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή μήπως και κάποιος εκ των δύο ή και οι δύο νιώσουν κάπως καλύτερα και μπορέσουν να βοηθήσουν έστω και λίγο. Πιο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι με τον Μακ Γκραθ, ο οποίος άλλωστε ταξίδεψε την Τετάρτη και στη Θεσσαλονίκη, ίσα ίσα για να μην κατέβει η ΑΕΚ με 11 παίκτες στο δεύτερο παιχνίδι. Αυτό πάντως αποκλείεται να συμβεί το Σάββατο, καθώς, ακόμα κι αν οι δύο παίκτες δεν μπορέσουν να παίξουν, θα επανέλθει ο Σκουλίδας, που ήταν άρρωστος την Τετάρτη και δεν έπαιξε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ