22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς Ντε Κολό, αλλά με Ντε… Βολό!

Η ΤΣΚΚΑ έχασε με τραυματισμό τον Νάντο Ντε Κολό κάποια στη στιγμή στη δεύτερη περίοδο, όμως έμεινε ζωντανή απέναντι στην Χίμκι χάρη στις 42 βολές που εκτέλεσε! Κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα και με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο κέρδισε με 98-95 και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας στον εναρκτήριο αγώνας αυτής της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Κρίσιμο ήταν κι ένα διαιτητικό λάθος 43'' πριν από τη λήξη, όταν ο πρώτος διαιτητής, Γκαρσία Γκονζάλεθ, υπέδειξε ότι ο Βιάλτσεφ είχε πατήσει εκτός αγωνιστικού χώρου, χωρίς να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Ρώσος διεθνής ήταν έτοιμος να κάνει το 93-92, αλλά αντί γι' αυτό, ο Οθέλο Χάντερ έκανε αμέσως μετά το 95-90 και το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά, έστω κι αν ο Μάρκοβιτς με σουτ απελπισίας πίσω από το κέντρο στην εκπνοή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει...

Η Χίμκι αιφνιδίασε την ΤΣΣΚΑ, ξεκίνησε πολύ καλύτερα και με τον Βιάλτσεφ να είναι η βασική επιθετική επιλογή της προηγήθηκε με 25-14 στο 6' επιβάλλοντας το παιχνίδι της. Η ΤΣΣΚΑ, που δεν είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Χάινς, προσπάθησε σταδιακά να ανακάμψει, αλλά στη δεύτερη περίοδο έχασε και τον Ντε Κολό, που ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο του ποδιού του, αποχώρησε και δεν χρησιμοποιήθηκε έκτοτε, ενώ είναι άγνωστο και πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημά του. Σε κάθε περίπτωση με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκεθ η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκλεισε την ψαλίδα (37-41), αλλά στο μεταξύ ο Σβεντ είχε συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι, ο Γκιλ βοηθούσε επίσης πολύ και η Χίμκι διατήρησε το προβάδισμά της προηγούμενη με 54-46 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΤΣΣΚΑ πίεσε περισσότερο, αλλά ήταν η Χίμκι αυτή που χρεωνόταν με βολές και χάρη σε αυτές η διαφορά εξέλιπε, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 65-64 στο 27', καθώς ο Χάντερ έκανε εξαιρετική δουλειά μέσα στις δύο ρακέτες. Η Χίμκι κατάφερε να διατηρήσει ένα προβάδισμα στο τέλος της τρίτης περιόδου (75-72), όμως στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή της. Με σερί 11-0 πέρασε μπροστά με 83-75 στο 33', καθώς βοήθησε και ο Βέστερμαν, και από εκεί και μετά με πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκεθ διατήρησε την πρωτοπορία στο σκορ ως το τέλος. Η Χίμκι δεν τα παράτησε, ο Σβεντ είχε πάρει φόρα και με τρίποντο ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος μείωσε 93-90, ενώ αμέσως μετά έχασε ένα ακόμα (η μπάλα μπήκε και βγήκε) για την ισοφάριση. Ακολούθησε το λάθος του Ισπανού διαιτητή, που αναφέραμε στον πρόλογο, το καλάθι του Χάντερ και η δια πυρός και σιδήρου νίκη της ΤΣΣΚΑ.

Ο ΨΗΛΟΣ ΚΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 22 πόντους, 5/8 τρίποντα και 5 ασίστ έπαιξε και για τον Ντε Κολό, ο Οθέλο Χάντερ με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ έπαιξε και για τον Χάινς, και οι δύο μαζί απέτρεψαν το... κάζο στην πρεμιέρα των πλέι οφ για την ΤΣΣΚΑ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 15/20 στις βολές η Χίμκι θα μπορούσε να είναι ευχαριστημένη υπό άλλες συνθήκες. Όμως η ΤΣΣΚΑ είχε 37/43 και έτσι δεν μπορούσε να χάσει...

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ