22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς να… ιδρώσει η Μπάρτσα (vid)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Βιλερμπάν με 80-67 στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στην Euroleague, φτάνοντας πλέον το ρεκόρ της στο 11-3 και παραμένοντας στην 2η θέση με συγκάτοικο την αιώνια... εχθρό Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Καταλανοί δεν μπήκαν ζεστοί στο παιχνίδι και έδωσαν την ευκαιρία στην Βιλερμπάν να μείνει κοντά στο σκορ, χτυπώντας κυρίως από μέση και κοντινή απόσταση. Ο Μίροτιτς έπαιζε... μόνος του, κάνοντας ό,τι ήθελε τους ψηλούς των Γάλλων και το 22-19 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος, έκανε τον Πέσιτς να τα ψάλλει στους παίκτες του, ζητώντας καλύτερη άμυνα και πιο λογικές επιλογές στην επίθεση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα ξεκλείδωσε ακόμα περισσότερο την άμυνα της Βιλερμπάν, χωρίς ωστόσο να βρίσκει λύση στο αμυντικό κομμάτι. Αμπρίνες και Χίγκινς μπήκαν στην εξίσωση της επίθεσης, αλλά πίσω συνέχισαν τα προβλήματα. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 48-38 και τον προπονητή τους εκνευρισμένο .

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν βελτιώθηκε για τους Καταλανούς, ενώ θα μπορούσε να πει κανείς πως χειροτέρεψε. Ο Μίροτιτς σταμάτησε να αποτελεί απειλή, Λάιτι και Καουντί έβρισκαν τρόπους να φτάνουν στο καλάθι, κυρίως με μακρινά σουτ, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στους επτά (63-56), στο τέλος της 3ης περιόδου. Ο Πέσιτς συνέχισε να προσπαθεί να αλλάξει πράγματα στο αμυντικό σκέλος και να ωθήσει τους παίκτες του να... προσπαθήσουν περισσότερο, αλλά εκείνοι συνέχισαν να συντηρούν τη διαφορά τους, φτάνοντας τελικά σε μία άκοπη, λόγω διαφοράς ποιότητας, αλλά και άνευρη νίκη με σκορ 80-67.

Ο MVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς παρότι δεν ενθουσίασε, κατάφερε να ξεχωρίσει πετυχαίνοντας 12 πόντους αστοχώντας μόνο στις προσπάθειες τριών πόντων, ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ και ολοκλήρωσε 2 κλεψίματα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βιλερμάν έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος, παρά την τεράστια διαφορά ποιότητας με την Μπαρτσελόνα και για αυτό ευθύνεται το εκπληκτικό ποσοστό της από τα 6,75 μ., αφού μέτρησε 11/20!

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ