25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς Λαρεντζάκη και… δικαιολογίες

Η ΑΕΚ ρίχνεται την Τρίτη στη μάχη του Basketball Champions League υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ την Εστουντιάντες (19:30-ΕΡΤ3). Μια ισπανική ομάδα, άρα εξ ορισμού επικίνδυνη, όσο κι αν στο πρωτάθλημα της χώρας της δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά. Το πιο σημαντικό πρόβλημα για την Ένωση είναι ότι θα παραταχθεί με σημαντικό κενό στη θέση του σόυτινγκ γκαρντ, καθώς ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο τραυματισμός του στον αγώνα με τα Τρίκαλα ήταν μεν λιγότερο σοβαρός απ' όσο είχε αρχικά νομιστεί, όμως το διάστημα μέχρι το επόμενο παιχνίδι ήταν πολύ μικρό ώστε ο διεθνής γκαρντ να προλάβει να είναι έτοιμος. Πλέον θα κάνει αγώνα δρόμου για να αγωνιστεί το Σάββατο κόντρα στον Άρη για το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα της απουσίας του έρχεται να επιτείνει και η απουσία του Μάνι Χάρις, ο οποίος είναι επίσης τραυματίας. Έτσι κι αλλιώς ο Αμερικανός ήρθε πολύ καθυστερημένα στην Ελλάδα από την Κίνα, μόλις την περασμένη Παρασκευή, και δεν θα είχε πολλές προπονήσεις στα πόδια του, όμως θα μπορούσε, αν ήταν υγιής, να δώσει κάποια μικρή βοήθεια. Δεν μπορεί να τη δώσει, έτσι το βάρος στη θέση "2" θα επωμιστούν κυρίως οι Μπάρλοου και Άτιτς, που θα εναλλάσσονται και σε θέση "3".

Παρά τις δυσκολίες αυτές, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν κρύφτηκε ούτε έψαξε για δικαιολογίες παραμονή του αγώνα: «Όπως είπα και στη Media Day, έχουμε όλες τις δυνατότητες να φτιάξουμε μια ομάδα, που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις, άρα και στο BCL. Όταν είσαι στην ΑΕΚ πάντα αυτός είναι ο στόχος. Οι χρονιές είναι πάντα απαιτητικές.

Από κει και πέρα, δεν θα ήθελα να πω κάτι ιδιαίτερο για την αντίπαλό μας. Η Εστουντιάντες είναι μια κλασική ισπανική ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ. Θέλω να πιστεύω, ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της αναμέτρησης, με τη συμβολή και του κόσμου μας», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Και ο Ντούσαν Σάκοτα, ως αρχηγός, πρόσθεσε από τη μεριά του: 

«Έχουμε μάθει να μην υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Αυτό θα κάνουμε και με την Εστουντιάντες, μία ισπανική ομάδα με μπασκετική κουλτούρα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το ματς. Είναι επικίνδυνη ομάδα η Εστουντιάντες, με σπουδαίο ρόστερ. Κάποιοι παίκτες της έχουν εμπειρία Ευρωλίγκας, όπως ο Κουκ, ο Μέντλι και ο Λάντεσμπεργκ. Πιστεύω, πάντως, ότι είμαστε πανέτοιμοι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ