21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς θεατές από το εξωτερικό οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Δίχως την παρουσία των συμπατριωτών τους στις κερκίδες θα αγωνιστούν οι αθλητές που θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά τη φετινή χρονιά, ύστερα από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μείνουν ανεπηρεάστοι σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση. Σύμφωνα με το Γιαπωνέζικο πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο, η Ιαπωνία έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την παρουσία κόσμου από άλλες χώρες στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει την χώρα από την εισαγωγή κρουσμάτων αλλά και εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του ιού που ακόμα δεν έχουν φτάσει στην Ασιατική χώρα.

Η Ιαπωνία είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία, καθώς σε 126 εκατομμύρια κόσμου έχει ανακοίνωσει λιγότερα από 450.000 κρούσματα και 8.000 θανάτους, αναλογικά πολύ λιγότερα από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Το πρακτορείο καταλήγει ότι τελική απόφαση αναμένεται πριν την έναρξη της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ