21.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Χωρίς Γκιλ η Χίμκι στο «καυτό» ΟΑΚΑ

Πλήγμα για το Γιώργο Μπαρτζώκα, εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της Χίμκι με τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ (14/11, 21.5). 

Το ρωσικό συγκρότημα δοκιμάζεται στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με τον Έλληνα τεχνικό να μην μπορεί να υπολογίζει τον Άντονι Γκιλ, ο οποίος θα μείνει εκτός παρκέ για διάστημα 3-4 εβδομάδων εξαιτίας επέμβασης σκωληκοειδίτιδας.  Ο 25χρονος φόργουορντ αισθάνθηκε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κρίθηκε από τους γιατρούς απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση. Όλα πήγαν καλά και πλέον αναρρώνει, με τον 52άχρονο προπονητή της Χίμκι όμως να ενημερώνεται πως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για σημαντικό διάστημα, με την ομάδα να καλείται να δώσει διαδοχικά παιχνίδια σε Ευρωλίγκα και VTB League.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς ο Παναθηναϊκός χάνει πολύ σπάνια παιχνίδια στην έδρα. Επομένως, ο καθένας καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας εκεί, ειδικά χωρίς τους Χάνεϊκατ και Γκιλ. Παίζουν με αυτοπεποίθηση, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί πολλά προβλήματα στον αντίπαλο, ειδικά όταν παίζει στην ίδια πεντάδα με τους Γκιστ και Σίνγκλέτον. Δηλαδή, με δύο φόργουορντ που είναι ιδιαίτερα κινητικοί. Πρέπει να παίξουμε καλά αν θέλουμε να νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε σταθεροί για σαράντα λεπτά και στις δύο μεριές. Επιθετικά και αμυντικά. Το ΟΑΚΑ είναι καυτή έδρα, αλλά είναι απαραίτητο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι», ανέφερε για το ματς με τους «πρασίνους» ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Μάλκολμ Τόμας, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, επεσήμανε: «Είναι τοπ ομάδα με έμπειρους παίκτες Ευρωλίγκας. Ξέρουν πώς να παίζουν μαζί. Εμείς δεν πρέπει να παίξουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Μπασκόνια, καθώς γνωρίζουν πώς να εκτελούν και ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Για αυτό, σίγουρα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε το παιχνίδι δυνατά και συγκεντρωμένοι, εκτελώντας τα συστήματά μας. Δεν έχω παίξει ποτέ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά έχω ακούσει πολλά, τόσο από τους προπονητές όσο και από τους παίκτες. Άκουσα ότι η ατμόσφαιρα είναι τρελή, αλλά εμείς θα πρέπει να μην επηρεαστούμε από αυτό και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ