15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χωρίς Βεργίνη στο Ρέθυμνο ο Άρης

Ο Δημήτρης Βεργίνης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού κι έτσι δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή του Άρη στο Ρέθυμνο για τον εκτός έδρας αγώνα με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League.

Αντίθετα, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης που δεν προπονήθηκε την Πέμπτη (10/01) εξαιτίας ίωσης έδωσε το παρών στο ομαδικό πρόγραμμα της Παρασκευής (11/01) στο Αλεξάνδρειο και συμπεριλήφθηκε στη δωδεκάδα που θα παραταχθεί το Σάββατο (12/01, 15.30) στο «Μελίνα Μερκούρη» μαζί με τους Τζόουνς, Κάιζερ, Τολιόπουλο, Μποχωρίδη, Φλιώνη, Μπελ, Νταλό, Χρηστίδη, Μακ Γκι, Χάρις και Αγγέλου. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θεσσαλονικιώτης ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου.

Ο προπονητής του Άρη Γιάννης Καστρίτης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των «κιτρίνων», ανέφερε σχετικά: «Την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου καλούμαστε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στο Ρέθυμνο. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για αυτούς ο αγώνας, αλλά και πως εμφανίζονται πιο δυνατοί όταν αγωνίζονται στην έδρα τους. Τους αρέσει να παίζουν γρήγορα, μπροστά στο κοινό τους και είναι πολύ επικίνδυνοι σε λεπτομέρειες του παιχνιδιού, όπως το επιθετικό ριμπάουντ. Πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης θα παίξει αναμφισβήτητα η συγκέντρωση και ο έλεγχος του ρυθμού. Εμείς προετοιμαστήκαμε πολύ καλά και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στη νίκη μας απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου και να δούμε πώς μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο και στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Στο ίδιο μήκος και όσα έγραψε ο Βασίλης Χρηστίδης στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Καλησπέρα σας, φίλοι μου. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται για μας στο Ρέθυμνο, σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που κι αυτή χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη. Εμείς μετά τη νίκη επί του Ηφαίστου Λήμνου θα προσπαθήσουμε να δώσουμε συνέχεια στις πετυχημένες εμφανίσεις και θέλουμε να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε, σταθεροποιώντας την απόδοσή μας. Ο αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που εξαρτάται αρκετά από τους ξένους της με τον Μπαρτ και τον Τζόνσον να αποτελούν βαρόμετρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαθέτει κι άλλους επικίνδυνους παίκτες.

Το Ρέθυμνο αποδίδει πάντα καλύτερα όταν αγωνίζεται στην έδρα του και προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση και το κοινό του. Εμείς θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, να μην τους επιτρέψουμε να τρέξουν και να πετύχουν εύκολους πόντους και να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα. Δουλέψαμε πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα και πρέπει να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, για να πετύχουμε στο γήπεδο τους στόχους που έχουμε θέσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ