21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Χωρίζουν Χιτ-Μπος

Οι δρόμοι των Μαϊάμι Χιτ με τον Κρις Μπος χωρίζουν οριστικά, καθώς ο βετεράνος σούπερ σταρ φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο Μπος υποφέρει από θρομβώσεις και δεν έχει παίξει μπάσκετ από τον Φεβρουάριο του 2016, ωστόσο το συμβόλαιό του με τους Χιτ έτρεχε κανονικά όλον αυτόν τον καιρό και η ομάδα του Μαϊάμι είχε σοβαρό πρόβλημα.

Διότι και ο παίκτης δεν μπορούσε να την βοηθήσει και ο παχυλός μισθός του έπιανε μεγάλο χώρο στο salary cap και δεν της επέτρεπε να κάνει τις κινήσεις που θα ήθελε στο μεταγραφικό παζάρι. Έτσι, από το περασμένο φθινόπωρο, όταν οι γιατροί απαγόρευσαν εκ νέου στον Μπος να αγωνιστεί μετά τις εξετάσεις που έκανε, ξεκίνησε μια πολύπλοκη διαδικασία ώστε να βρεθεί ο τρόπος να λυθεί το συμβόλαιο, στην οποία πήρε μέρος και η Ένωση παικτών του ΝΒΑ.

Το πρόβλημα ήταν πως πρόκειται για μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή του παίκτη και για τέτοιου είδους περιπτώσεις υπάρχει πρόβλεψη στη συλλογική σύμβαση εργασίας με το ΝΒΑ, η οποία όμως διαφέρει στην προηγούμενη ΣΣΕ και την τωρινή, που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου. Εκεί πάνω πατούσαν οι δύο πλευρές προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και δεν μπορούσαν να βρουν άκρη.

Τελικά βρήκαν την Τρίτη, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα. Απ' ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται ακριβώς για λύση του συμβολαίου, που έχει διάρκεια για άλλα δύο χρόνια ακόμα, αλλά για μια... πατέντα βάσει της οποίας ο μεν Μπος θα πάρει τα περισσότερα από τα 52 εκ. δολάρια, που έχει λαμβάνειν για την επόμενη διετία, από την ασφάλεια του συμβολαίου, οι δε Χιτ θα μπορέσουν να διαγράψουν από τα βιβλία τους αυτό το ποσό και να ανοίξουν χώρο στο salary cap. Έτσι αμφότεροι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το δρόμο τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ