25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Χωρίζουν ΑΕΚ και Λαρεντζάκης!

Όλα δείχνουν πως οι δρόμοι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη με την ΑΕΚ θα χωρίσουν τελικά. Παρότι ο διεθνής γκαρντ έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο με την ομάδα, εντούτοις τις τελευταίες μέρες αναζητείται τρόπος αποδέσμευσής του, δεδομένου ότι και ο ίδιος είχε εκδηλώσει ήδη από πέρυσι τάσεις φυγής, αλλά και η ΑΕΚ πλέον έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να ποντάρει σε έναν παίκτη, ο οποίος βλέπει καλύτερες προοπτικές για την καριέρα του κάπου αλλού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λαρεντζάκης βγήκε από την αρχή του καλοκαιριού στην αγορά αναζητώντας πρόταση από ομάδα της Ευρωλίγκας, χωρίς αποτέλεσμα. Άρχισε ως εκ τούτου να σκέφτεται το ενδεχόμενο να εξαντλήσει και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, η οποία ωστόσο, μη θέλοντας να τον χάσει του χρόνου χωρίς το παραμικρό όφελος, έθεσε ως προϋπόθεση για την παραμονή του την τριετή επέκταση του συμβολαίου του. Όμως η διαφορά στο οικονομικό μεταξύ των δύο πλευρών αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να γεφυρωθεί.

Έτσι, ωρίμασε σιγά σιγά η ιδέα του διαζυγίου. Άλλωστε και ο τρόπος με τον οποίον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στήνει την ομάδα (επιλογή του Κέντρικ Ρέι για βασικό σούτινγκ γκάρντ, μετατόπιση του Σαντ Ρος σε θέση "2", απόκτηση Τολιόπουλου) δείχνει ότι δεν έχει ανάγκη τον Λαρεντζάκη, ο οποίος από τη μεριά του δείχνει να προσεγγίζει τον Παναθηναϊκό. Η πλευρά του διεθνούς γκαρντ διατηρεί μια επαφή με τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος στην κλήρωση του πρωταθλήματος την Τρίτη δήλωσε πως οι "πράσινοι" θα κινηθούν για την απόκτηση 1-2 Ελλήνων παικτών κι αυτή η κουβέντα ενδεχομένως αποτελεί "φωτογραφία" του "Λάρι".

Σε κάθε περίπτωση, τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι επαφές μεταξύ ΑΕΚ και Λαρεντζάκη και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην ημέρα να οριστικοποιηθεί το τέλος της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΚ δεν θα περιμένει να της φέρει πρόταση ο παίκτης για να γίνει μεταγραφή και να καρπωθεί το buy out των 400.000 Ευρώ, άλλωστε για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια πρόταση.

Η λύση που προκρίνεται είναι να λυθεί το συμβόλαιο του Λαρεντζάκης υπό τον όρο να καταβάλει αυτός στην ΑΕΚ ένα ποσό όταν βρει άλλη ομάδα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (η διαφορά σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο παίκτης θα καταβάλει το συμφωνηθέν ποσό στην ΑΕΚ, ενώ το buy out το καταβάλλει η ομάδα που αποκτά τον παίκτη). Πάνω σε αυτό γίνεται η διαπραγμάτευση τώρα και είναι πολύ πιθανό εντός της ημέρας να υπάρξει οριστική συμφωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ