24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

“Χτύπησε την πόρτα του Τίλι ο Ολυμπιακός”

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού της νέας σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ήδη θέσει μια στέρεη βάση.

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων του Γιώργου Πρίντεζη και του Βαγγέλη Μάντζαρη ήταν το πρώτο μέλημα των Πειραιωτών, με τις υποθέσεις να τελειώνουν γρήγορα. Στην συνέχεια αποκτήθηκε ο Λετονός γκαρντ Γιάνις Στρέλνιεκς ενώ μένει μόνο η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Γιώργο Μπόγρη.

Επόμενα βήματα στον σχεδιασμό της ομάδας; Αρχικά, η εύρεση ενός πάουερ φόργουορντ που θα κληθεί να καλύψει την θέση "4" μαζί με τον Πρίντεζη. Ισπανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Κίμ Τίλι. Συγκεκριμένα, το "encestando.es" αναφέρει πως ο 29χρονος Γάλλος δεν έχει ανανεώσει ακόμα με την Μπασκόνια, που θέλει να τον κρατήσει, ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η Αναντόλου Εφές. Βέβαια το ζήτημα είναι, που θα χωρέσει ο Τίλι στους Τούρκους που έχουν ήδη στο ρόστερ τους τον Ντέρικ Μπράουν αλλά και τον Μπροκ Μότουμ. Σε 32 ματς με τους Βάσκους στην Ευρωλίγκα ο Γάλλος είχε 6.9 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ σε 19'14" συμμετοχής.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός ψάχνει δύο παίκτες για την περιφέρεια. Ο Άαρον Τζάκσον είχε αρνηθεί δημοσίως την πρόταση των "ερυθρόλευκων" ωστόσο δεν έχει υπογράψει ακόμα σε κάποια ομάδα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πληροφορίες πως τα είχε βρει σε όλα με την Εφές. Ο πρώην γκαρντ της ΤΣΣΚΑ δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και η καθυστέρηση ίσως ευνοήσει την ελληνική ομάδα.

Όσον αφορά τον Στέφαν Γιόβιτς, για τον οποίο είχαν γράψει σερβικά μέσα, ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρεται ζεστά για τον γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα, με τον μάνατζερ του να διαψεύδει δημόσια τα δημοσίευματα, τονίζοντας πως ο Γιόβιτς δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

Να θυμίσουμε πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Χρήστος Σταυρόπουλος θα μεταβούν στο Λας Βέγκας ώστε να παρακολουθήσουν το summer league και να δουν από κοντά πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού. Εξάλλου εκεί είχαν συμφωνήσει με τον Ντάνιελ Χάκετ πριν δύο καλοκαίρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ